CUM AȘ PUTEA SĂ NU-L IUBESC?!

Totuși El suferințele noastre le-a purtat, și durerile noastre le-a luat asupra Lui, și noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu și smerit.
Isaia 53:4

Ascultă ediția audio aici.

„E noapte, tăcerea s-a lăsat peste cetate, iar luna cea plină luminează pașii Celui ce intră în Grădina Ghetsimani cu sufletul «cuprins de o întristare de moarte» (Matei 26:38). Purta asupra Lui o povară teribilă a vinovăției omenirii, povara păcatului meu și-al tău, iar gândul despărțirii de Tatăl Îl înspăimânta cel mai mult. Dar Domnul nostru Iisus, în iubirea-I infinită, a luat hotărârea că El îl va salva, îl va mântui pe omul păcătos, coste aceasta oricât L-ar costa” (Viața lui Iisus, p. 596).

În următoarea zi a avut loc răstignirea, aceasta garantând o moarte lentă și foarte dureroasă. Poziția celui crucificat era imposibil de menținut mai mult de câteva minute, deoarece genunchii erau îndoiți la 45 de grade, iar greutatea corpului era suportată pe rând de coapse și gambe, astfel apăreau dureri insuportabile la nivelul acestora. Treptat se produceau dislocații la nivelul umerilor și al coatelor. Toracele era posturat în inspir, iar efortul depus pentru expir producea senzația de asfixiere.

„Toate suferințele îndurate […] îi vorbesc fiecărui copil al neamului omenesc, declarând: pentru tine, Fiul lui Dumnezeu a consimțit să poarte această povară a vinovăției, pentru tine, El a nimicit împărăția morții și a deschis porțile Paradisului” (Viața lui Iisus, p. 755).

Poate chiar azi te confrunți cu dureri sufletești sau fizice. Este Cineva care a trecut înaintea ta prin toate acestea. El știe fiecare gând ce îți înnorează cerul, îți știe fiecare temere, se întristează pentru fiecare lacrimă ce se prelinge pe obrazul tău, El te înțelege cel mai bine, El e Tatăl tău iubitor ce îți întinde mâna și te ajută să treci cu bine peste orice furtună a vieții, El este Împăratul cerurilor, și totuși cel mai prețios dar pentru El este inima ta.

Gândindu-te la iubirea Lui nemărginită, la tot ce a făcut, încă face și la tot ce pregătește pentru tine, meditează astăzi la întrebarea: Cum aș putea să nu-L iubesc?!

 

autor: Diana Carabageac

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor