HAR, LINIȘTE ȘI PACE

Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morți, la o nădejde vie.
1 Petru 1:3

Ascultă ediția audio aici.

Minunile lui Dumnezeu nu încetează niciodată să vină în viața noastră. Toate lucrurile ni se par bune și frumoase și simțim prezența lui Dumnezeu atunci când lucrurile ne merg bine, dar pentru ceea ce trebuie într-adevăr să cerem răbdare și înțelepciune de la Tatăl nostru sunt momentele de încercare. Asemenea lui Iov, trebuie să fim tari în credință și să ne rugăm cu credincioșie (Iov, cap. 1–3; 5; 10; 11).

Nu de puține ori am fost încercată în toate aspectele vieții mele. Primul instinct era să mă bazez pe puterile mele, deciziile mele, pornirile mele, până când am realizat că ceea ce făceam era total greșit. Asemenea psalmistului: „Unii se bizuie pe carele lor, alții, pe caii lor, dar noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru”, m-am pus pe genunchi și, cu lacrimi în ochi și-n suflet, mi-am încredințat toate grijile în mâinile Lui. Dacă de fiecare dată am primi tot ce cerem, credința noastră ar fi tare săracă. Dumnezeu ne primește cu mare drag la El, dar relația cu El este una prețioasă și se aseamănă cu o casă zidită pe stâncă, trebuie să clădim într-una și să o consolidăm, pentru ca rezultatul final, bucuria deplină, să o putem avea în Împărăția cerurilor. De multe ori am încercat să îmi imaginez cum va fi acolo. Oare voi putea să mă reîntâlnesc cu toți cei dragi adormiți? Dar cel mai mult îmi doresc să mă aplec la picioarele Domnului și să Îi fac cea mai frumoasă declarație de dragoste: „Domnul meu și Dumnezeul meu, Îți mulțumesc că mă iubești, că mi-ai dat o nouă viață și această veșnicie pentru a Te cunoaște!”

Tu, dragă cititorule, copil iubit de Dumnezeu, unde te afli? Sufletul tău se simte împovărat? Viața ta este încercată? Ai pierdut pe cineva drag și simți că totul s-a prăbușit? Îți lipsesc liniștea și pacea? Vrăjmașul vrea să strecoare îndoială, tulburare și neîncredere în mintea ta, dar nu uita că Cineva mult mai prețios Și-a dat viața pentru ca tu să poți avea adevărata viață alături de El.

Stai în credință și nu dispera, cheamă-L pe Domnul în inima ta! Vei avea belșug de har, liniște și pace!

 

autor: Zsóka Román

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video