ÎMPREUNĂ CU EL

Povățuiește-mă în adevărul Tău și învață-mă; căci Tu ești Dumnezeul mântuirii mele, Tu ești totdeauna nădejdea mea!
Psalmii 25:5

Ascultă ediția audio aici.

Mi-am dorit mereu să devin medic, alt domeniu nu era la fel de atractiv. Pentru familia mea nu exista opțiunea de a face Facultatea de Medicină la taxă și nu aveau încrederea că voi reuși să intru la buget. Dezamăgită de această atitudine a lor, m-am ambiționat, iar Dumnezeu a fost alături de mine și, cu ajutorul Lui, am reușit să intru și să finalizez facultatea fără să plătesc vreo taxă.

După ce am intrat la rezidențiat, ca orice alt coleg, mi-am dorit să ajung să lucrez pe lângă renumiți profesioniști. Am încercat să fac tot posibilul să obțin această oportunitate, m-am dus și am discutat personal cu coordonatorul, iar la un moment dat, părea că am reușit. În ziua repartiției, am întârziat din cauza faptului că eram convinsă că fusesem deja repartizată conform discuției avute anterior cu coordonatorul. Spre surprinderea mea, când am ajuns la spital, am aflat că urma să lucrez pe o altă secție, cu un medic la care nu mă așteptam. Reputația acestuia era de om sever, majoritatea rezidenților care lucraseră cu el renunțând în primele luni. Deși inițial am fost dezamăgită, am înțeles mai târziu că Dumnezeu a avut un plan mai bun pentru mine. Relația cu acest medic a fost una cordială, am văzut ulterior că Dumnezeu m-a trimis acolo pentru a mă dezvolta profesional, pentru a mă pregăti pentru provocarea care mă aștepta ca medic specialist consultant, un domeniu introdus recent în țara noastră.

Alegerile pe care El le face pentru noi sunt cele mai bune soluții. Dumnezeu intervine în viețile noastre și ne oferă răspunsul potrivit la rugăciuni atunci când avem încredere în El.

Găsiți cel puțin un lucru pe care voi vi l-ați dorit într-un anumit fel, însă Dumnezeu a ales diferit, și v-a călăuzit într-un mod în care nu v-ați așteptat. Nu-i așa că El știe să aleagă mult mai bine decât noi? Să-L lăsăm să facă asta zilnic.

 

autor: Lăcrămioara Mohorea

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor