PUȚINĂ PAUZĂ DE LA STRES

Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați!
Matei 5:6

Ascultă ediția audio aici.

Într-una din zilele trecute m-am trezit cu o durere la înghițire și cu o umflătură la nivelul gâtului. După unele investigații, mi s-a spus că s-a spart un vas de sânge într-un nodul tiroidian mai vechi. Au fost două săptămâni cumplite până am aflat un diagnostic clar. Dar nu mă mir deloc de situația aceasta. Munceam extrem de mult, ajungând să mănânc chiar în timp ce conduceam. Mai mult, zahărul era preferatul meu mijloc de a reduce stresul cu care mă confruntam. Dumnezeu este însă mai bun decât pot exprima în cuvinte. A fost momentul în care a trebuit să mă opresc și să înțeleg că am nevoie de odihnă, că am nevoie de Dumnezeu. A fost momentul în care am ales să renunț la stilul de viață haotic pe care îl adoptasem cu ceva vreme în urmă.

Din acel moment, Dumnezeu îmi scoate în cale oameni însetați de a cunoaște legile sănătății. Ieri am întâlnit o doamnă la cumpărături. Am ajuns să comunic cu ea timp de o oră, în propriul ei magazin. Tatăl ei are cancer la colon. Adoptase un stil de viață vegan foarte strict. Era atât de interesată!

Dumnezeu ne aduce în situații în care trebuie să ne oprim. În care să începem să flămânzim din nou după El, după stilul de viață echilibrat despre care ne-a descoperit atât de mult. Noi nu putem da altora decât ceea ce avem în noi.

„Lucrarea reformei sănătății este mijlocul ales de Domnul pentru reducerea suferinței în lumea noastră și curățirea bisericii Sale. Învățați poporul că poate acționa asemenea unei mâini care-L ajută pe Dumnezeu, în cooperare cu marele Lucrător, pentru refacerea sănătății fizice și spirituale. Această lucrare poartă semnătura Cerului și va deschide uși pentru ca adevărurile prețioase să poată intra. Este de lucru pentru toți cei care vor să se apuce de această lucrare în cunoștință de cauză (Dietă și hrană, p. 77).

Nimic nu e întâmplător. Oamenii așteaptă să le săturăm sufletul nu doar cu principii corecte de viețuire, ci cu Hristos, cu bucuria ce emană din prezența Lui. „Dați-le voi să mănânce!” (Luca 9:13) – aceasta este porunca pe care am primit-o de la El. Dar doar după ce noi înșine ne-am umplut de El!

 

autor: Mirabela Ludușan

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor