ODIHNA ÎN MILA LUI

Când a văzut gloatele, I s-a făcut milă de ele, pentru că erau necăjite și risipite ca niște oi care n-au păstor.
Matei 9:36

Ascultă ediția audio aici.

Domnul, plin de milă față de noi, ne-a căutat în abisul păcatului și ne-a înnobilat ca fii ai Săi. Iar noi, beneficiarii milei Sale, trebuie să lăsăm mila Sa să curgă prin noi spre celelalte oi necăjite și risipite departe de Păstor. Oaia fără păstor nu are nicio orientare, nu are hrană sănătoasă, apă, siguranță și se îndreaptă spre pierzare sigură.

Eram la vizită cu medicul când o tânără internată pentru tuberculoză și-a strigat disperarea:

– Domnule doctor, dați-mi o pastilă de somn sau altceva, să pot rezista la tratament în continuare.

M-a copleșit mila. Aș fi vrut să o îmbrățișez și să o asigur că va fi bine lângă Păstor, dar am așteptat să termin vizita și m-am întors să discutăm. Era o pacientă epuizată de munca istovitoare de peste 12 ore pe zi, zile în șir, fără concediu de odihnă anual. Iar acum intestinul obosit se revolta la fiecare trei zile de tratament tuberculostatic. Avea grețuri, dureri abdominale și scaune diareice, iar tratamentul pe care ar fi dorit să-l încheie cât mai repede, pentru a se întoarce în familie, nu putea fi continuat. Un cerc vicios care se tot repeta de o lună de zile. I-am vorbit despre regimul alimentar pentru diareea medicamentoasă. Despre răbdare și încredere că Dumnezeu, care ne iubește, ne cunoaște nevoile și este lângă noi, gata să ne ajute ca un Părinte milos și puternic, are o mie de soluții acolo unde noi nu vedem cale de ieșire. Ne-am rugat împreună și am încredințat-o în mâinile atotputernice ale lui Dumnezeu pentru răbdare și refacere totală. I-am adus hrană pentru minte: reviste de sănătate și cartea Și tu ai creier, de dr. Ben Carson. Am făcut schimb de numere de telefon și m-am oferit să-i răspund când va avea nevoie de suport.

A doua zi, i-am adus afine și gutui, vitamina D pentru regimul antidiareic și, de asemenea, carioci și caiete de colorat ca terapie pentru depresie. În câteva zile a reluat medicația, veselă și încrezătoare.

Să avem grijă de corpurile noastre date de Dumnezeu respectând cei opt factori ai sănătății!

Să fim canale prin care mila divină să se reverse din belșug peste cei din jur!

 

autor: Violeta Burbulea

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video