TREZEȘTE-TE ȘI ROAGĂ-TE PENTRU SĂNĂTATE!

A doua zi dimineața, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieșit și S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo.
Marcu  1:35

Ascultă ediția audio aici.

Ne plângem des că timpul nu ne ajunge. Dorim să realizăm multe, și, astfel, inconștienți, sacrificăm odihna. Oamenii de succes se trezesc dimineața devreme: „Cine se scoală de dimineață departe ajunge!” De mâine poți începe. Nu amâna! Doar tu decizi momentul în care să-ți începi ziua. Preia controlul dimineților și îți vei controla întreaga zi! A fi matinal reduce riscul de depresie, îți creează o stare de fericire și te face mai sănătos. Garantat, trezitul de dimineață este un medicament!

Cei mai mulți, la trezire, aleargă la dumnezeul de care sunt acaparați (telefon, e-mail, Facebook). Prioritară ar fi părtășia cu Dumnezeu. Isus Și-a sacrificat dulcele somn de dimineață pentru a Se ruga. În aceste vremuri, când viața este atât de trepidantă, înainte ca telefonul să sune, înainte să înceapă gălăgia, viteza, stresul și aglomerația, ai nevoie să comunici cu Creatorul tău.

Rugăciunea are un impact important în procesul vindecării. Influențează caracterul, consolidează relațiile, ameliorează stresul, ne întărește în fața suferinței, normalizează tensiunea arterială și ritmul cardiac.

Există studii care confirmă că practicarea rugăciunii poate scădea riscul de demență cu 50% și poate preveni boala Alzheimer. Ce bine ar fi ca rugăciunea să devină un procedeu complementar medicinei! Rugăciunea are un mecanism divin. Este credință și, totodată, medicament. Să experimentăm puterea rugăciunii. Este esențial să începem ziua devreme cu un dialog cu Cel care ne-a creat!

Nu irosiți timpul dimineții, s-ar putea să nu-L poți găsi pe Dumnezeu în restul zilei! Creează o rutină de dimineață, de nezdruncinat, care va aduce protecție, împlinire și binecuvântare!

Biblia ne oferă sfatul zilei, demn de urmat, în Matei 6:33: „Căutați  mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”

 

autor: Viorel Mincinoiu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor