ESTE TIMPUL PENTRU SCHIMBARE

Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.
2 Corinteni 5:17

Ascultă ediția audio aici.

Organismul uman este o uzină complexă, în care au loc procese uimitoare – unele celule mor, și altele se nasc. În aproximativ șapte ani, majoritatea celulelor corpului se reînnoiesc, cu excepția neuronilor. De exemplu, leucocitele trăiesc circa 1-3 zile, în timp ce hematiile trăiesc 120 de zile. Colonul se reînnoiește o dată la patru zile, iar celulele pielii sunt înlocuite o dată la 2-3 săptămâni. Procesul de reînnoire al oaselor durează 10 ani. Un ficat bine vascularizat se poate regenera complet după extirparea unor porțiuni din el în două până la cinci luni. Inima este dotată cu celule stem care întineresc constant, de cel puțin 3 sau 4 ori în timpul vieții. Unele celule pulmonare se refac în 2-3 săptămâni. Lista poate continua.

Este uimitor echilibrul extraordinar între moartea celulelor și geneza lor, dacă se respectă principiile Creatorului. Pot exista dereglări în acest proces atunci când se încalcă principiile de sănătate fizică (alimentație, odihnă, mișcare fizică), când apar factori de stres sau elemente dăunătoare organismului, cum sunt radiațiile ionizante, substanțele chimice sau agenții oxidanți, cum este fumatul. În aceste cazuri apare o accelerare anarhică și necontrolată a dezvoltării celulelor, consecința fiind nemilosul cancer.

Avem însă făgăduința unei înnoiri fizice și perfecte a corpului uman. Minunea este că Dumnezeu poate face o transformare chiar acum la nivelul minții. El poate schimba fiecare colțișor al gândirii bolnave, eliberându-ne de orice păcat. Tot ce aparține de natura degradantă a bolii păcatului trebuie să moară la cruce împreună cu Hristos. Noi suntem înviați pentru a trăi o viață reînnoită. Se nasc noi componente – dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia și blândețea – pentru a le înlocui pe cele vechi. Cei care au început transformarea spirituală acum vor cunoaște la a doua venire a Domnului Hristos și reînnoirea fizică, completă a fiecărei celule.

Tu ești pregătit să fii reînnoit? Mântuitorul te așteaptă să te transforme prin harul Său!

 

autor: Cristian Pătrașcu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video