SUNT DASCĂL ȘI OFER ARIPI!

Orice faceți să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care știți că veți primi de la Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos.
Coloseni 3:23,24

Ascultă ediția audio aici.

Scriam pe tablă în clasă, adresându-mă elevilor mei – toți adulți: “cu un asemenea scris caligrafic aș fi putut fi învățătoare”, la care o elevă exclamă: “dar chiar sunteți!”

Viața mea a cunoscut o nouă paradigmă din momentul în care am decis să împletesc misiunea de îngrijire medicală a semenilor cu aceea de educare a viitorilor asistenți medicali, misiune care în accepțiunea modernă include formarea ca „educator pentru sănătate”. Așadar, asupra noastră, a dascălilor, planează marea responsabilitate de a pregăti acei profesioniști care să ofere educație pentru sănătate întregii societăți – atât oamenilor bolnavi, cât și celor sănătoși; noi suntem chemați să oferim aripi elevilor noștri către dezvoltarea la parametri optimi a propriei lor sănătăți fizice, psihoemoționale și spirituale, devenind ei înșiși capabili să preia această îndatorire față de toți cei cu care vor interacționa la locul de muncă, dar și în viața de zi cu zi. Iar de această responsabilitate dorim să ne achităm ca niște veritabili slujitori ai Domnului Hristos, ghidându-i pe elevi în interiorizarea valorilor autentice și în preocuparea față de nevoile oamenilor, preluând de la noi modelul de slujire dedicată.

Mântuitorul a venit pe pământ ca marele și desăvârșitul nostru Dascăl și Vindecător. El Însuși a oferit cu generozitate sănătate spirituală, psihică, emoțională și fizică și, în același timp, a încredințat ucenicilor continuarea acestei misiuni de vindecare. Domnul Se apleca cu compasiune asupra nevoilor și durerilor fiecărui suflet, apoi îi prezenta adevărurile Împărăției cerești. El este Modelul nostru perfect de dragoste, dăruire, abnegație și spirit de sacrificiu. Fiecare urmaș al Său poate alina suferințele celor din jur, poate oferi recomandări privind menținerea și recăpătarea sănătății și poate conduce sufletele spre cunoașterea lui Dumnezeu, Sursa iubirii și a vieții.

Noi toți suntem chemați să fim dascăli, transmițând ascultarea de legile sănătății în propria casă, la școală, în cercul de prieteni sau la locul de muncă.

 

autor: Mihaela-Corina Bucur

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor