VORBIREA VOASTRĂ SĂ FIE DREASĂ CU SARE

Moartea și viața sunt în puterea limbii; oricine o iubește îi va mânca roadele.
Proverbele 18:21

Ascultă ediția audio aici.

Vorbirea e darul minunat al Domnului. Adam și Eva la Creație erau într-o perfectă armonie cu Dumnezeul dragostei. Gândurile, sentimentele, cuvintele, faptele lor reflectau caracterul lui Dumnezeu. Odată cu apariția păcatului, natura omului s-a stricat. Acum gândurile și cuvintele lui nu mai reflectă chipul Domnului. Dumnezeul cel plin de dragoste a trimis pe pământ pe unicul Său Fiu, ca să remedieze ceea ce s-a stricat. „Viața lui Iisus a fost în concordanță cu Dumnezeu. În copilărie, Iisus vorbea, gândea ca un copil, dar nicio urmă de păcat nu întuneca chipul lui Dumnezeu în El” (Viața lui Iisus, p. 71). Isus a rostit cuvinte plăcute și când a fost adult, El nu e doar un simplu model, ci ne dă și putere ca să-I urmăm exemplu.

Să nu uităm îndemnul lui Pavel: „Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare.” Condimentele schimbă gustul mâncării, la fel amabilitatea și harul lui Dumnezeu fac din vorbirea noastră una aparte. Fie că suntem conștienți de aceasta, fie că nu, cuvintele noastre aduc viață sau moarte atât pentru noi, cât și pentru ceilalți. Solomon scrie: „Moartea și viața sunt în puterea limbii; oricine o iubește îi va mânca roadele.”

Pentru a vorbi întotdeauna corect și cu har, avem nevoie de înțelepciune de la Dumnezeu. El dă înțelepciune „cu mână largă” tuturor celor care I-o cer (Iacov 1:5). „Avem nevoie de înțelepciune în permanență. Trebuie să știm când să vorbim, când să tăcem. Însă putem vorbi întotdeauna despre speranța vieții veșnice” (Evanghelizare, p. 248). Dacă Îl acceptăm pe Isus prin credință în inima noastră și dacă alegem viața, vorbirea noastră va avea un efect bun nu numai asupra sănătății celor din jurul nostru, ci și asupra sănătății noastre. Dacă cerem întotdeauna înțelepciune de la Domnul și rămânem în prezența Sa, El ne va dirija cuvintele și vom fi capabili să liniștim o situație tensionată, să mângâiem o inimă întristată.

Să-I cerem lui Dumnezeu în fiecare dimineață înțelepciune și putere pentru o vorbire cu har.

 

autor: Tibor Ősz

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor