CREȘTERE ÎN HRISTOS

Ci, credincioși adevărului, în dragoste, să creștem în toate privințele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.
Efeseni 4:15

Ascultă ediția audio aici.

În structura ființei noastre există trei elemente esențiale numite minerale, care contribuie la realizarea schimburilor celulare și a multor reacții chimice din organism: calciu, sodiu și potasiu.

Calciul este mineralul cel mai important și în cantitatea cea mai mare din organism, deoarece el formează oasele și dinții. Alături de sodiu și potasiu, susține sănătatea oaselor, participă la reglarea contracțiilor musculare, participă la reglarea temperaturii corpului, susține sistemul cardiovascular, ajută la coagularea sângelui, susține funcționalitatea sistemului endocrin, susține dezvoltarea și funcționarea sistemului nervos.

Excesul sau deficitul acestor minerale determină: rahitism, tulburări neurologice până la comă, crampe musculare, paralizie, tulburări ale sistemului cardiovascular.

Aplicând la domeniul spiritual, poate ni se pare ciudat să vorbim de con­cen­trații crescute de Credință, Adevăr și Dragoste, însă există și aceste situații, și le putem numi: nesăbuința (credința în exces), bârfa (adevăr în exces), gelozie (dragoste în exces). Concentrațiile scăzute le întâlnim în incertitudine sau ne­credință, ură sau indiferență, necunoaștere sau minciună.

Poți astăzi să spui adevărul fără să bârfești sau să minți, poți să iubești fără să îngrădești libertatea celui de lângă tine sau să fii indiferent, și poți să nu fii nesăbuit, temând-te de ziua de mâine.

Suntem chemați astăzi să aplicăm corect și să ținem echilibrul celor trei elemente atât de necesare unei vieți trăite frumos.

„Domnul Hristos dorește să reproducă chipul Său în inimile oamenilor; și El face acest lucru în și prin aceia care cred în El. Ținta vieții de creștin este aducerea de roade – reproducerea caracterului lui Hristos în cel credincios, pentru ca apoi să poată fi reprodus și în alții” (Parabolele Domnului Hristos, p. 46).

Alege să te alimentezi sănătos și echilibrat și crede că poți iubi pe cel ce ți-a greșit ieri, pentru că ai la îndemână adevărul.

 

autor: Gabriela Gocica

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor