ÎNTÂLNIRE CU DUMNEZEU

Domnul vorbea cu Moise față în față, cum vorbește un om cu prietenul lui.
Exodul 33:11

Ascultă ediția audio aici.

Încă o dimineață obișnuită în care mă pun pe genunchi și mă rog Domnului cu mulțumiri pentru noaptea odihnitoare pe care am avut-o, pentru viață, pentru dragostea și harul Lui, Îi aduc înainte câteva din îngrijorările mele, apoi poate alte mulțumiri, un „Doamne, fii cu mine și astăzi” și plec la lucrul meu. Fiecare masă este precedată de o rugăciune grăbită de mulțumire, iar seara, după o zi lungă și obositoare, vin din nou înaintea Domnului cu o rugă scurtă, încercând să fiu optimistă și să-I mulțumesc Domnului pentru tot. La fel a fost și ieri și alaltăieri. Și totuși, nu înseamnă rugăciunea mai mult?

Un studiu efectuat în SUA pe o comunitate de creștini a arătat că deși peste 80% dintre participanți credeau în puterea vindecătoare a rugăciunii, doar 15% au apelat la această soluție pentru rezolvarea unei probleme serioase de sănătate, iar 99% dintre aceștia merseseră la un doctor în anul anterior interviului pentru tratamentul diverselor afecțiuni.

Biblia ne spune că Domnul vorbea cu Moise față în față, cum vorbește un om cu prietenul lui. Pentru Moise, rugăciunea nu era un simplu ritual, o obligație, un lucru de bifat, o terapie prin care-și liniștea conștiința sau prin care primea ceea ce avea nevoie: pace, asigurarea ajutorului lui Dumnezeu, speranță, bucurie, ci era o întâlnire cu Cineva cu care vorbea ca și cu un prieten. Există oameni în viața noastră cu care ne place să petrecem timp, să împărtășim gânduri, frământări, îndoieli, dorințe, momente de bucurie, de tristețe, oameni cu care am sta de vorbă ore în șir. Ce frumoasă și împlinitoare ar fi relația noastră cu Dumnezeu dacă rugăciunea ar fi ca o întâlnire cu un prieten drag căruia să îi împărtășim toate problemele noastre, inclusiv cele medicale.

Să lăsăm ca rugăciunea noastră să fie o întâlnire cu Dumnezeu și comuniunea cu El să fie una în care inima noastră să se deschidă ca înaintea unui prieten drag, o întâlnire care să ne aducă sănătate fizică și spirituală.

 

autor: Carla Atasiei

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor