NU-ȚI PIERDE SPERANȚA!

Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, și El te va sprijini.
Psalmii 55:22

Ascultă ediția audio aici.

Ți s-a întâmplat vreodată să simți că ți se face pielea de găină, că ochii îți lăcrimează, iar inima ți se umple de bucurie doar gândindu-te la toate binecuvântările din viața ta, pe care le-ai primit în mod mai mult sau mai puțin meritat?

Mie deseori mi se întâmplă ca ziua, în timp ce mă ocup de diferite treburi, sau seara, înainte să adorm, să încep să-mi număr binecuvântările. Și, de cele mai multe ori, adorm așa, tot numărând!

Deși am trecut prin diferite încercări, am simțit mâna Sa ocrotitoare asupra mea. Nimeni de pe acest pământ nu este scutit de probleme. Altfel, nu ne-am mai dori Cerul.

Aflată în mijlocul problemelor, m-am rugat mai fierbinte ca oricând. Voiam neapărat să mă conving că El există cu adevărat și intervine în viața mea. O invitație care te poate ajuta și pe tine în acest sens se găsește în cartea Calea către Hristos: „Consacră-te în fiecare dimineață lui Dumnezeu pentru ziua aceea! Supune-I toate planurile tale, ca ele să fie aduse la îndeplinire sau abandonate, după cum va hotărî El, în providența Sa. În acest fel, zi de zi să-ți încredințezi viața în mâinile lui Dumnezeu și, astfel, viața ta va fi din ce în ce mai mult modelată după viața Domnului Hristos. O viață trăită în Hristos este o viață de pace lăuntrică. Nu va fi extaz sentimental, ci o încredere statornică, plină de pace. Speranța ta nu se află în tine însuți; ea este în Hristos” (p. 70).

Situațiile dificile prin care am trecut mi-au întărit credința în El.

Mă simt binecuvântată! El m-a binecuvântat cu un soț grozav și doi băieți minunați.

Dacă treci prin probleme, nu dispera! El este gata să te ajute ori de câte ori tu Îl vei lăsa. Încrede-te în El și vei birui!

Primește sfatul inspirat din cartea Căminul adventist: „Pot veni necazuri, însă acestea sunt partea omenirii. Lăsați ca pacea, mulțumirea și dragostea să păstreze strălucirea soarelui în inimă chiar dacă ziua este înnegurată” (p. 18).

Fii o binecuvântare pentru ceilalți!

 

autor: Andreea Bălan

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor