FĂRĂ CONDAMNARE!

Acum, dar, nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului.
Romani 8:1

Ascultă ediția audio aici.

Mă întreb ce ai spune dacă ți-aș cere să faci o listă cu lucrurile care îți provoacă cea mai mare tensiune, anxietate sau tristețe. Nu știu cum ar arăta acea listă pentru fiecare dintre voi, dar știu asta: dacă ați adăuga la acea listă un sentiment constant sau repetat de vinovăție în fața lui Dumnezeu, atunci viața ar deveni aproape de netrăit. Vinovăția ne paralizează viața și poate duce chiar la încetarea ei.

În acest context, cele mai frumoase cuvinte din lume sunt: „Fără condamnare!” Vino de pe marginea prăpastiei, nu există condamnare! Ridică-te din patul tău de consternare, nu există condamnare! Respiră adânc aerul curat și dă vântului temerile tale, nu există condamnare!

Cât de mult îmi doresc aceste cuvinte pentru biserică, pentru familie, pentru mine și tine. Dar mi se adresează? Ți se adresează? Da! Însă pentru aceasta, trebuie „să trăiești după îndemnurile Duhului”. A trăi după îndemnurile Duhului înseamnă a fi atât de înrudiți cu Hristos, încât nevinovăția Lui să fie a noastră. Acest lucru poate fi interpretat și ca un îndemn de a ne concentra pe ceea ce este benefic pentru organism și de a evita obiceiurile nesănătoase, care pot afecta negativ sănătatea fizică și mintală.

Textul din Romani 8:1 ne asigură că prin credința în Isus Hristos suntem eliberați de osândă și putem trăi o viață plină de speranță și de bucurie. Este o declarație puternică a iubirii și a harului lui Dumnezeu, care oferă oamenilor o a doua șansă, oportunitatea de a trăi o viață nouă și de a fi reconciliați cu Dumnezeu.

Exact asta a făcut Mântuitorul pentru femeia care urma să fie linșată pentru păcatul ei (Ioan 8:3-11), rostind uimitoarele cuvinte pentru urechile ei: „Nici Eu nu te osândesc!”

Te invit să privești astăzi, pentru cinci minute, o floare sau o frunză și să meditezi la Cel care îți spune: „Fără condamnare!”

 

autor: Corneliu Tanase

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video