PUNE-ȚI ÎNCREDEREA ÎN DUMNEZEU!

Viața este mai mult decât hrana, și trupul, mai mult decât îmbrăcămintea.
Luca 12:23

Ascultă ediția audio aici.

În lumea de astăzi, banii, mâncarea și îmbrăcămintea au devenit definiția vieții.

Minimaliștii se concentrează pe calitate în loc de cantitate, alegând să dețină mai puține lucruri și evitând să consume în exces. Acest stil de viață își propune de asemenea reducerea stresului, creșterea concentrării și a productivității și promovarea unui sentiment de libertate.

Calitatea vieții noastre va crește semnificativ când vom înțelege că, din tot ce experimentăm în această viață, cel mai mult contează pacea minții.

Deși mâncarea este importantă, nu ar trebui să ne petrecem o mare parte a zilei gândindu-ne la cum și ce ar trebui să mâncăm. Din păcate, azi, unii creștini au făcut o obsesie din a se hrăni cât mai sănătos, iar acest aspect ocupă prea mult timp în detrimentul unei vieți trăite cu scop. Dumnezeu nu dorește nici să trăim mulți ani fără a fi folositori, dar nici să fim bolnavi.

În acest text, Isus afirmă că viața este mai mult decât hrana. Practic, îndeamnă la echilibru din toate punctele de vedere. Aceasta este lecția pe care Dumnezeu vrea să ne-o însușim. Isus a vrut să ne învețe că Dumnezeu ne poate da viață, apoi putem încerca să ne satisfacem nevoile. Este mai greu să dai viață și apoi să hrănești. Dumnezeu, care ne dă capacitatea de a trăi și de a respira, ne va asigura și nevoile noastre zilnice.

Trupul este mai mult decât îmbrăcămintea. Asta valorează mai mult decât cea mai bogată garderobă care poate fi deținută de cineva. Cea mai fină piesă de broderie nu este comparabilă cu funcționarea curioasă a organismului uman (Psalmii 139:15), și Cel care a lucrat atât de minunat nu-l va lipsi de îmbră­căminte și hrana potrivită. De aceea nu ar trebui să existe nicio anxietate din acest motiv.

Concentrează-te azi pe aspectele esențiale ale existentei tale, și nu pune accentul excesiv pe exterior!

 

autor: Silviu Gavrilă

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor