SĂ LUCREZI!

Domnul Dumnezeu a luat pe om și l-a așezat în grădina Edenului, ca s-o lucreze și s-o păzească.
Geneza 2:15

Ascultă ediția audio aici.

Să lucrezi este o cerință și totodată o binecuvântare edenică, chiar dacă pentru omenire hrana trebuia să fie obținută în sudoarea frunții, într-un pământ neprietenos și blestemat. Creatorul nostru păstrează în porunca a patra parfum de paradis, și doar cel care lucrează șase zile și care își face tot lucrul său se poate bucura de odihna Sabatului și de întâlnirea cu Domnul, de întreaga dragoste divină.

Munca este în planul Cerului pentru fericirea și împlinirea noastră, asigurându-ne o bună stare de sănătate. „Dulce este somnul lucrătorului, fie că a mâncat mult, fie că a mâncat puțin; dar pe cel bogat nu-l lasă îmbuibarea să doarmă” (Eclesiastul 5:12). „Ferice de oricine se teme de Domnul și umblă pe căile Lui! Căci atunci te bucuri de lucrul mâinilor tale, ești fericit și-ți merge bine” (Psalmii 128:1,2).

„Acela care i-a învățat pe Adam și pe Eva în Eden cum să lucreze grădina îi va învăța și pe oamenii de astăzi. Este nevoie de înțelepciune pentru cel care ține plugul și seamănă sămânța. Pământul are comorile lui ascunse, și Domnul dorește ca miile de oameni sau zecile de mii care sunt aglomerați în orașe pentru un câștig de nimic să lucreze pământul; în multe cazuri, câștigul lor nesemnificativ nu poate fi folosit pentru procurarea hranei, ci ajunge în sertarul agentului fiscal, pentru a distruge rațiunea omului făcut după chipul lui Dumnezeu. Cei care își duc familiile la țară să le așeze în locuri unde sunt mai puține ispite! Copiii care au părinți care se tem de Dumnezeu și Îl iubesc sunt din toate punctele de vedere mai avantajați de a învăța de la marele Învățător, care este sursa înțelepciunii. Ei au mai multe ocazii de a se pregăti pentru Împărăția cerurilor. Trimiteți copiii la școli așezate în orașe, unde sunt tot felul de ispite care îi vor atrage și degrada, și veți vedea că lucrarea de formare a caracterului va fi de zece ori mai grea, atât pentru părinți, cât și pentru copii” (Principii fundamentale ale educației creștine, p. 326).

 

autor: Sergiu Turturică

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor