BUNĂTATEA CA STIL DE VIAȚĂ

Să nu te părăsească bunătatea și credincioșia: leagă-ți-le la gât, scrie-le pe tăblița inimii tale.
Proverbele 3:3

Ascultă ediția audio aici.

„Urmașii lui Hristos trebuie să fie lumina lumii; dar Dumnezeu nu-i îndeamnă să facă un efort de a străluci. El nu aprobă nicio străduință a mulțumirii de sine de a etala o bunătate infatuată. El dorește ca sufletele lor să fie umplute cu principiile cerului; atunci, venind în contact cu lumea, vor da pe față lumina care este în ei. Fidelitatea lor statornică în fiecare faptă a vieții va fi un mijloc de iluminare” (Divina vindecare, p. 36).

Dumnezeu ne învață să fim sinceri, în așa fel încât ceea ce gândim să fie în concordanță cu ceea ce facem. Din punctul meu de vedere, cel mai bun exemplu în acest sens, după Domnul Isus, sunt copiii. Ei ne învață sinceritatea pură și bunătatea așa cum ar trebui să le avem și noi în fiecare moment al vieții noastre. De multe ori ei sunt dispuși să împartă cu cei din jurul lor și ultima bucată de pâine, și jucăriile lor, dar uneori, noi, adulții, îi îndemnăm să fie ambițioși, să nu lase nimic de la ei, și astfel vom forma adulți egoiști și fățarnici.

În această dimineață vă reamintesc două momente în care Domnul Isus i-a dat ca exemplu pe copii: „Și Isus le-a zis: «Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți, căci Împărăția cerurilor este a celor ca ei»” (Matei 19:14). Și: „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veți întoarce la Dumnezeu și nu vă veți face ca niște copilași, cu niciun chip nu veți intra în Împărăția cerurilor” (Matei 18:3). Isus ne îndeamnă să fim ca niște copilași; să fim buni, credincioși și sinceri cu noi înșine, cu familia noastră, dar și cu cei din jurul nostru. Astfel vom putea să ne creștem copiii în temere de Dumnezeu, iar mai târziu, aceștia vor fi adulți integri în relație cu societatea și cu ei înșiși.

Dacă vom reuși să fim buni și sinceri în ceea ce gândim și facem, oamenii din jur vor observa această concordanță și vor fi curioși să afle ce este în spatele acestor virtuți. Astfel noi vom avea ocazia să le spunem despre Dumnezeu și dragostea Sa minunată, care poate produce o schimbare în bine în viața lor.

Fă-ți un obicei ca gândurile tale bune să devină fapte bune!

 

autor: Monalisa Preda-Ivașcu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video