SĂNĂTATE PRIN PERSEVERENȚĂ

Căci eu sunt gata să fiu turnat ca o jertfă de băutură, și clipa plecării mele este aproape. M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința.
2 Timotei 4:6,7

Ascultă ediția audio aici.

Aceste versete ne vorbesc despre sfârșitul vieții apostolului Pavel și despre luptele și succesele sale în viață. Pavel a fost un exemplu de perseverență și credință și, în ciuda încercărilor, el a rămas puternic în credința sa în Dumnezeu. În mod similar, și noi suntem chemați să avem perseverență și credință în viața noastră, mai ales când vine vorba de sănătatea noastră. Sănătatea este un dar de la Dumnezeu și trebuie să o prețuim și să o protejăm cu grijă. Cu toate acestea, viața modernă ne poate împinge în direcția opusă, făcându-ne să uităm să ne îngrijim de sănătatea noastră.

Mâncarea nesănătoasă, lipsa exercițiilor fizice, stresul și obiceiurile proaste pot avea un efect negativ asupra sănătății noastre fizice, mintale și spirituale. Prin urmare, trebuie să avem perseverență în îngrijirea sănătății noastre și să avem credință în Dumnezeu, care ne va da puterea de a face alegeri sănătoase și de a avea un stil de viață echilibrat. Credința în Dumnezeu ne poate oferi speranță și putere în momentele dificile și ne poate ajuta să ne concentrăm pe ceea ce este important.

Să avem încredere în Dumnezeu și să facem alegeri sănătoase, astfel încât să putem avea o viață plină de energie, împlinire și bucurie. În momentele dificile, să ne bazăm pe credința în Dumnezeu și să avem perseverență în lupta noastră pentru sănătate. Să fim o sursă de inspirație și motivare pentru cei din jurul nostru, împărtășindu-le credința și principiile noastre de viață. Cu ajutorul lui Dumnezeu, putem avea o viață sănătoasă și plină de binecuvântări. Să fim recunoscători pentru darul sănătății și să îngrijim această comoară cu grijă și responsabilitate.

Textul de astăzi ne amintește că viața noastră pe pământ are o limită și că trebuie să ne asigurăm că trăim fiecare zi în așa fel încât să nu regretăm la sfârșit.

Te provoc să fii perseverent în alegerile tale bune!

 

autor: Emanuela Țica-Drăgan

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor