BUCUROS ÎN ORICE SITUAȚIE

Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă!
Filipeni 4:4

Ascultă ediția audio aici.

Prima manifestare a râsului apare pe la vârsta de 3-4 luni. Asemenea plânsului, râsul este o formă de comunicare între mamă și copil. La vârsta de 5-6 ani, se observă cele mai exuberante râsete. În medie, un adult râde de 17 ori pe zi sau aproximativ șase minute zilnic. În schimb, un copil râde de 300-400 de ori pe zi! Oamenii se bucură și râd atunci când se simt în siguranță, când se simt confortabil în prezența altora, când sunt deschiși și liberi în exprimare.

Cum poți să te bucuri întotdeauna? Îmi amintesc de doi misionari care au fost bătuți și aruncați în temniță cu mâinile și picioarele prinse în butuci. Nu le-a mai rămas liberă decât limba din gură… Ce aș fi făcut eu? M-aș fi văitat, aș fi cerut clemență, ajutor sau i-aș fi blestemat pe bătăușii mei. Ce au făcut misionarii? Au cântat! Cum este posibil să cânți cu bucurie după bătaia încasată și după ce practic ești imobilizat în butuci, fără posibilitatea de a-ți îngriji rănile? Ei au înțeles că a suferi pentru Hristos este o mare cinste. Acum trăiau o experiență nouă, măreață! Cântecul le-a alinat durerea, a trezit simpatia deținuților și l-a câștigat pe temnicer. În noaptea aceea au fost dezlegați, l-au botezat pe temnicer împreună cu toată casa lui, iar în ziua următoare, au fost eliberați.

Bucuria este una dintre roadele Duhului Sfânt! De fapt, „a ne bucura în Domnul” înseamnă să avem o formă de comunicare cu Dumnezeu prin Duhul Sfânt, așa cum copilul comunică cu mama sa în primele luni de viață, atunci când este 100% dependent de ea. Bucuria în Domnul înseamnă să ajungem într-o dependență naturală în ceea ce privește comunicarea cu El.

Înțeleptul spune: „O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele” (Proverbele 17:22). Starea de bucurie cultivată zilnic întinerește, menține sănătatea și aduce speranță pentru viitor!

Dacă vrei să fii sănătos și tânăr, învață să te bucuri cât mai mult! Să te bucuri chiar în mijlocul încercărilor și al necazurilor!

Poți fi bucuros în orice situație! Domnul Isus ți-a oferit rețeta și îți garantează fericirea! Încearcă doar! Totul depinde acum de tine!

 

autor: Ramona Cohal

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video