ASTRA PREIA RISCUL?

Domnul este tăria mea și scutul meu; în El mi se încrede inima, și sunt ajutat.
Psalmii 28:7

Ascultă ediția audio aici.

Locuiam în Focșani și trecusem de multe ori pe lângă un banner. Era destul de lat, lung cât aproape patru benzi de circulație și purta un mesaj promițător: ASTRA PREIA RISCUL. La un moment dat, ceva s-a întâmplat. Sforile de susținere de la unul din capetele bannerului au fost rupte de furtună, iar vântul plimba prin bălțile de pe stradă (prevestitor parcă) generoasa asigurare.

De atunci au dispărut patru societăți de asigurări, inclusiv Astra. Mai mult, bănci de renume au falimentat, provocând și ele daune uriașe. Ce ne rezervă viitorul? Previziunea Mântuitorului este una realistă și ar trebui să fie luată în serios: „Oamenii își vor da sufletul de groază, în așteptarea lucrurilor care se vor întâmpla” (Luca 21:26). Sănătatea este afectată de nesiguranța zilei de mâine. Anxietatea, depresia devin din ce în ce mai mult motive (ascunse de multe ori) pentru care se deschid ușile cabinetelor medicale. Un moment din viața lui Ilie ne poate ajuta în această privință. Muncise mult, din greu, alergase peste puteri, și nu toate lucrurile i-au ieșit așa cum se aștepta. Stătea descurajat sub un ienupăr și apoi într-o peșteră, dorind să moară.

Modul în care Dumnezeu îl recuperează pe Ilie (vezi 1 Împărați 19) este de folos în relațiile noastre cu cei care ajung în această situație sau poate chiar pentru noi înșine:

1. Dumnezeu vede, acceptă că până și Ilie, slujitorul Său credincios, are o problemă sensibilă.

2. Se poartă cu înțelegere și delicat cu Ilie și nu îi reproșează fapte sau idei greșite.

3. Hrană simplă și hidratare corespunzătoare.

4. Odihnă suficientă.

5. Multă mișcare.

6. Lumina binefăcătoare a soarelui.

7. Dialog, conștientizare: „Ce faci tu aici, Ilie?”

8. Asigurarea că nu e singur – „Mai am încă șapte mii”.

9. Încredințarea unei misiuni importante (să ungă împărați și un proroc).

Trăim o vreme cu provocări și riscuri mari, pe care nu le poate prelua nimeni decât Dumnezeu. Cunoaște-L personal, încrede-te în El, și vei fi ajutat!

 

autor: Constantin Iosub

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video