ÎN PREZENȚA SURSEI DE VIAȚĂ

Este scris: „Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.”
Matei 4:4

Ascultă ediția audio aici.

Cine nu și-ar dori să trăiască fără grija zilei de mâine? Probabil am vrea și noi ca femeia samariteană, am avea aceeași dorință și am spune: „Doamne, dă-mi și mie apa vie, ca să nu-mi mai fie sete niciodată și să nu mai merg până la fântână. Sau dă-mi pâinea vieții, pe care dacă o voi mânca, să nu-mi mai fie foame.” Dacă ne dorim asta, vestea bună este că există această posibilitate, avem descoperită hrana care ne satură, ne vindecă și ne scapă de bătrânețe, oferindu-ne viața veșnică. Se numește „pomul vieții” și putem mânca din frunzele lui, iar aceste frunze ajută la vindecarea neamului omenesc, deci și a ta. Avem această promisiune în Apocalipsa 22:2.

 Într-adevăr, nu mai avem acces la pomul vieții, dar Dumnezeu ne-a dat din frunzele lui, iar acestea nu sunt altceva decât paginile Sfintei Scripturi.

„El, care l-a creat pe om, care i-a dat minunatele sale însușiri fizice, mintale și spirituale, nu va reține ceea ce este necesar pentru sprijinirea vieții pe care a dat-o. El, care ne-a dat Cuvântul Său – frunzele pomului vieții” (Divina vindecare, p. 199).

Putem trăi hrănindu-ne din Cuvântul lui Dumnezeu, nu în sensul că nu ne va mai fi foame și că nu va mai trebui să ne îngrijim de hrană și de cele necesare vieții, dar nu va mai fi aceasta problema noastră și grija noastră principală. „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33).

Dumnezeu dorește să ne hrănim din cuvintele Sale și să înțelegem lecția pe care a dat-o și în vechime poporului Israel, să ne învețe că „omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu”. Însă El nu Se îngrijește doar de hrană, ba chiar nici „haina nu ți s-a învechit pe tine și nici nu ți s-au umflat picioarele” (Deuteronomul 8:4).

Vrei să fii sănătos? Nu uita să te hrănești în fiecare dimineață din frunzele pomului vieții, să deschizi Biblia și să te bucuri de această hrană curată, să obții astfel putere și vigoare, încredere și speranță, sănătate și viață.

 

autor: Paul Cojocaru

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor