O MISIUNE PENTRU VIAȚĂ

Și, drept răspuns, le-a zis: „Duceți-vă de spuneți lui Ioan ce ați văzut și auzit: orbii văd, șchiopii umblă, leproșii sunt curățiți, surzii aud, morții învie, și săracilor li se propovăduiește Evanghelia.”
Luca 7:22

Ascultă ediția audio aici.

În 1905, primii doi pacienți intrau în Sanatoriul Loma Linda, un centru medical deschis de Biserica Adventistă în California. Un început mic pentru ceea ce avea să devină, peste ani, unul dintre cele mai prestigioase centre medicale din Statele Unite. Iar succesul nu a venit nici datorită investițiilor financiare considerabile, nici datorită profesionalismului cadrelor medicale. Acestea au avut, bineînțeles, rolul lor. Pe primul loc însă se află misiunea: continuarea lucrării de învățare și de vindecare a Domnului Isus Hristos.

La întrebarea ucenicilor lui Ioan Botezătorul referitoare la identitatea Lui, Isus nu răspunde direct, ci le îndreaptă atenția ucenicilor către ceea ce se întâmpla în jurul lor. Versetul 21 spune: „Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe mulți de boli, de chinuri, de duhuri rele, și multor orbi le-a dăruit vederea.” Identitatea Domnului Hristos era dată de misiunea pentru care venise pe acest pământ – vindecarea și salvarea oamenilor, iar aceasta era exemplificată de acțiunile Lui.

Astăzi, datorită dezvoltării științei și tehnologiei, multe dintre bolile trecutului sunt eradicate sau, cel puțin, ținute sub control. Da, avem orbi care văd, șchiopi care umblă și surzi care aud și multe alte boli sunt tratate și vindecate. Dar ultima parte a versetului 22 pune un diagnostic valabil pentru fiecare ființă de pe acest pământ: sărăcia spirituală. Însă această boală are și un tratament și nu trebuie să ai studii medicale pentru a-l primi și a-l oferi mai departe. Evanghelia, sau vestea bună a mântuirii, este remediul pentru o lume bolnavă de păcat, și fiecare dintre noi are privilegiul de a fi colaborator cu Domnul Hristos în misiunea Sa de vindecare și salvare.

Poate că sunt oameni în jurul nostru care își pun aceleași întrebări cu privire la identitatea ta și a mea de copii ai lui Dumnezeu. Și mi-aș dori ca răspunsul să fie cel din Luca 7:22.

Îți doresc o zi frumoasă și binecuvântată de Dumnezeu!

 

autor: Alexandru Stoica

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor