VISEAZĂ LA LUCRURI MĂREȚE!

Cine îmbărbătează pe alții să se țină de îmbărbătare. Cine dă să dea cu inimă largă. Cine cârmuiește să cârmuiască cu râvnă. Cine face milostenie s-o facă cu bucurie.
Romani 12:8

Ascultă ediția audio aici.

Nu există nimic mai benefic pentru creierul uman decât a avea un vis, un plan măreț de realizat în viață. Studiile recente privind prevenția demenței și a bolii Alzheimer arată că, pentru încetinirea progresiei sau dezvoltării demenței, e nevoie de provocarea capacităților intelectuale: de a face planuri care să necesite concentrare, învățare de abilități sau informații noi, și provocarea de implementare a lucrurilor noi învățate.

Conform textului, cine simte chemarea spre un anumit domeniu – de a fi terapeut, de a conduce, de a educa – nu doar să facă acel lucru, ci să construiască cu Dumnezeu un plan atât de profund și de serios, încât să simtă că ajunge în acel punct în care e greu, în care ar vrea să renunțe, în acel moment în care trebuie să ia decizia „de a se ține de”, de a persevera în acea lucrare.

„Hotărâți-vă în mod categoric să atingeți un standard nobil și sfânt; puneți-vă ținte înalte; în ciuda inconveniențelor, a schimbărilor și a încercărilor, voi puteți progresa fără încetare. Cunoștința trebuie acumulată în mod constant. Planul lui Dumnezeu este ca mintea să devină mai puternică, iar gândirea, mai profundă, mai vastă și mai precisă” (Minte, caracter, personalitate, vol. 1, p. 105).

Nu există nimic mai sănătos pentru creier decât să perseverăm, să găsim noi soluții, să nu renunțăm la planurile pe care le-am stabilit. Nu există nimic mai sănătos pentru credința noastră decât să ne ținem de chemarea ce ne-a fost adresată.

Când simți că nu mai poți și vrei să renunți, mai stai pe loc încă o zi. Ia o pauză. Dar nu pune punct. Ține-te de chemarea pe care știi că El, Domnul, o are pentru tine!

Doamne, dă-mi putere să fac ceea ce am de făcut cu o atitudine plăcută, iar când voi simți că vreau să renunț, fi-mi alături cu blândețea Ta, așa încât să mai pot continua până ajung la final!

 

autor: Mădălina Niță

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor