BĂTRÂNEȚE CU NECAZURI

Fiți răbdători în necaz.
Romani 12:12

Ascultă ediția audio aici.

Ca medic, eram tare îngrijorată, iar ca soție, nu puteam accepta. Chiar despre soțul meu este vorba? Am trudit o viață împreună, ne-am crescut cu mult drag fetele, îngrijind de ele ca de niște gingași boboci de floare. Ne imaginam anii de pensie ca fiind liniștiți și tihniți, fără presiuni și mari răspunderi, fără alergare și stres, ani în care să ne bucurăm unul de celălalt așa cum te bucuri de finalul liniștit al unei zile însorite în care și vântul s-a oprit ca să admire un splendid apus de soare. Dar pe pământul acesta nu se întâmplă lucrurile cum ni le dorim și ni le imaginăm. Doar ne-a spus Mântuitorul: „În lume veți avea necazuri”.

Și totuși, mi-am zis să mai fac o încercare. Am luat albumul cu fotografii care au imortalizat momente frumoase, amintiri tare dragi, și i l-am arătat soțului în speranța că poate asta îl va mișca și-l va face să reacționeze așa cum făcea altădată. Însă nicio reacție! Ridică neputincios din umeri pentru că nu-și mai amintește nimic. Creierul lui este afectat de o substanță vicleană (amiloidul), și amintirile sunt șterse din memoria soțului meu.

Creierul! Ce minune a realizat Creatorul! Reprezintă cca 2% din greutatea corpului și are peste 100 de miliarde de celule nervoase categorisite în mii de tipuri neuronale. La nivelul creierului un singur neuron se leagă cu până la 200.000 de alți neuroni. Ce rețea de „autostrăzi”! Ce fin sunt reglate toate mecanismele! Și ce perturbări au loc atunci când apare un foarte mic deranj!

Din nefericire, boala soțului meu avansează. Și cu toate progresele științei medicale, momentan nu se poate face mare lucru… Și atunci?

Soluția o avem în versetul pentru azi: „Fiți răbdători în necaz”.

Da, răbdare că „doar cine va răbda până la sfârșit va fi mântuit!”

Ați auzit de răbdarea lui Iov.

Răbdare că Domnul e aproape și va schimba trupul nostru.

autor: Liliana Pădure

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor