O PROPUNERE SĂNĂTOASĂ

Ci să li se scrie doar să se ferească de pângăririle idolilor, de curvie, de dobitoace sugrumate și de sânge.
Faptele apostolilor 15:20

Ascultă ediția audio aici.

În practicile păgâne, atunci când se aducea jertfa zeilor, numai o parte din aceasta era pusă pe altar, cealaltă parte era consumată, fiind dusă de cele mai multe ori în piețele mari. De aceea iudeii nu cumpărau niciodată carne din piața liberă, tocmai pentru că nu aveau încredere în ceea ce urmau să cumpere.

Deși la început dieta stabilită de Dumnezeu pentru om nu includea alimente de origine animală, într-un final, Dumnezeu nu interzice prin lege consumul de carne. Cu toate acestea, există în Biblie sugestia pe care o găsim și mai sus, aceea de „a se feri”, sau „a se abține”.

A face lucruri bune, după placul și voia lui Dumnezeu nu înseamnă doar să ne supunem unor reguli și să acționăm în necunoștință de cauză, așa cum ar face un robot, ci și să știm care sunt acele lucruri față de care ar fi bine să stăm departe. Dumnezeu ne dă indicații clare în legătură cu ce este bine să mâncăm și ce nu trebuie să atingem niciodată. Poate că unele obiceiuri pe care le avem în esență nu par a fi rele, cum ar fi consumul de carne, însă este din ce în ce mai greu să avem control asupra produselor cumpărate. Așa cum iudeii evitau să cumpere carne din piețe, pentru că nu aveau încredere în felul în care aceasta a fost pregătită pentru vânzare, cu atât mai greu ne este nouă astăzi, când lumea este mult mai axată spre bani decât spre sănătate.

Ellen White scrie în cartea Divina vindecare: „Carnea nu a fost niciodată cel mai bun aliment; folosirea ei este însă acum de două ori improbabilă, de vreme ce rata bolilor la animale crește atât de rapid. Cei care consumă alimente din carne știu prea puțin ce mănâncă. Adesea, dacă ar putea vedea animalele cât sunt în viață și ar cunoaște calitatea cărnii pe care o consumă, s-ar întoarce de la ea cu dezgust.”

Poate că nu realizăm pe deplin cât de nociv poate fi consumul de carne pentru organismul nostru, până când nu ajungem în punctul în care doctorul este cel care ne limitează consumul acesteia. Din fericire, avem un Doctor și mai mare, care ne învață cum să prevenim orice problemă, noi trebuie doar să-L ascultăm.

autor: Camelia Anita Tanasă

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor