ASEMENEA LUI

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.
Matei 11:28

Ascultă ediția audio aici.

Este greu să ții pasul cu noul într-o societate care se reînnoiește în fiecare zi și este mai greu să nu cazi de oboseală când te suprasolicită atâtea oportunități de a câștiga bani, de a te dezvolta personal și a face carieră.

Ești privit cu ochi suspicioși dacă tenul tău nu radiază de prospețime, buzele tale nu au culoarea macului sau conturul ochilor tăi are câteva riduri.

Dar nu uitați de Model. Străbătând ulițele Nazaretului, traversând Marea Galileei și fiind prezent în multele localități de pe malul Iordanului, „înfățișarea Lui nu avea nimic care să atragă privirile”. Neobosit, a făcut bine, a vindecat și a adus speranța în sufletul celor deznădăjduiți, oprimați și respinși de societate.

„A stat înaintea lui Pilat palid și rănit, aproape pe jumătate leșinat, lipsit fiind mult timp de hrană și de odihnă. El a fost târât din loc în loc și expus la insultele cele mai ordinare, dar înfățișarea Sa a rămas nobilă și fața Sa strălucea” (Viața lui Iisus, p. 406).

Așa a fost Isus.

Avem nevoie astăzi mai mult ca oricând să apelăm la El, sursa unei frumuseți autentice, chiar dacă anii vor așterne peste noi urmele pământului lovit de păcat.

Remediul pentru oboseala mea și a ta nu sunt poțiunile create în laborator, ci odihna la picioarele Lui și în prezența Cuvântului vieții.

Vă simțiți obosiți?

Inima bate lovită de teamă și incertitudine?

„Veniți singuri la o parte, ne îndeamnă El. Dacă vom lua seama la cuvintele Lui, vom fi mai puternici și mai folositori. Ucenicii L-au căutat pe Isus și I-au spus totul; iar El i-a încurajat și i-a învățat. Dacă azi ne-am lua timp să mergem la Isus și să-I spunem nevoile noastre, n-am fi dezamăgiți; El ar fi la dreapta noastră pentru a ne ajuta. Avem nevoie de mai multă simplitate, de mai multă încredere și credință în Mântuitorul nostru… Suntem invitați să cerem înțelepciune de la El. El dă tuturor cu mână largă și fără mustrare” (Viața lui Iisus, p. 234).

Fii asemenea Lui astăzi, căutând semenul care are nevoie de tine, și fața ta va străluci luminată de zâmbetul celui pentru care te-ai sacrificat!

 

autor: Gabriela Gocica

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor