VICTORIILE MARI SE COMPUN DIN BIRUINȚE MICI

Totuși, Tu, Doamne, mă cunoști, mă vezi, îmi cercetezi inima și vezi că este cu Tine.
Ieremia 12:3

Ascultă ediția audio aici.

Cel mai răspândit mod de deplasare în Israelul din vremea lui Ieremia era mersul pe jos. Când deplasarea impunea ducerea unor vești urgente, mesagerii alergau. Erau antrenați. Puteau alerga zeci de kilometri fără să obosească. Erau situații când li se cerea să însoțească personalități care se deplasau călare. Și reușeau să alerge alături de cai.

Ieremia are sufletul încărcat de întristări. Și se plânge lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu îi atrage atenția că vor veni necazuri și mai mari. Încercările vieții nu sunt momente de lamentare. Sunt ocazii de antrenament. Cine nu poate trece ușor peste suferințele cotidiene ce șanse ar avea să reziste în încercările finale? Niciuna. Biruința câștigată în ultima bătălie dintre bine și rău este rezultatul biruințelor anterioare. Fiecare încercare în care învingem astăzi ne califică pentru următoarea încercare. Și următoarea va fi mai grea. Și orice biruință obținută astăzi ne pregătește să abordăm cu șanse reale lupta de mâine.

Sănătatea fizică și mintală este echipament obligatoriu în vederea obținerii biruinței în lupta finală. O sănătate deplină nu este ceva ce se poate obține de azi pe mâine. Necesită timp, chibzuință, credință. Ascultare de Dumnezeu. Înfrânarea poftelor. Consecvență. Doar așa vom putea avea rezultate care să ne califice pentru intrarea în lupta finală.

Dumnezeu nu a făcut niciun miracol ca Isus să învingă în luptele pe care le-a purtat. În pustiu, în Ghetsimani și pe Golgota, starea de sănătate fizică și mintală a lui Isus a contribuit la obținerea biruințelor Lui. La fel va fi și la noi. Vom duce lupte morale grele. Și cei a căror stare de sănătate este precară ar putea avea dificultăți mult mai mari decât bănuim acum. Învățătura dată nouă de Dumnezeu cu privire la sănătate trebuie văzută ca parte a strategiei pentru obținerea biruinței în lupta finală.

Viața este o serie de mici bătălii zilnice. Nu lăsa nicio bătălie să te descurajeze, ci să te facă mai puternic și mai hotărât să mergi mai departe.

autor: Felician Fara

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video