E GREU SĂ FIM MULȚUMIȚI ÎNTOTDEAUNA?

Mulțumiți totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.
Efeseni 5:20

Ascultă ediția audio aici.

Era o zi specială pentru Israel. Tocmai fusese dat decretul de eliberare din robia egipteană și poporul mergea pe drumul pe care Dumnezeu îl arătase. „Copiii lui Israel și-au ridicat ochii, și iată că egiptenii veneau după ei. Și copiii lui Israel s-au înspăimântat foarte tare și au strigat către Domnul după ajutor. Ei au zis lui Moise: «Nu erau oare morminte în Egipt, ca să nu mai fi fost nevoie să ne aduci să murim în pustiu? Ce ne-ai făcut de ne-ai scos din Egipt? Nu-ți spuneam noi în Egipt: Lasă-ne să slujim ca robi egiptenilor, căci vrem mai bine să slujim ca robi egiptenilor decât să murim în pustiu?»” (Exodul 14:10-12).

Adesea judecăm poporul evreu pentru că nu a avut încredere în Dumnezeu. Dar cum reacționăm noi în viața de zi de zi când încercări mari sau mărunte vin peste noi? Din punct de vedere omenesc, este normal să reacționăm precum poporul evreu. Dar dacă „știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28), pentru ce să fim neîncrezători? Isus ne dorește mereu binele.

Din punct de vedere științific, studiile au arătat că starea de mulțumire are numeroase beneficii, printre care un sistem imunitar mai puternic, mai puțină durere în organism, tensiune arterială și funcție cardiacă normale, ciclu somn-trezire mai bun, relații interpersonale mai puternice, dispoziție generală mai bună. Știința ne spune că este bine să fii mulțumitor, dar Biblia ne spune și cum putem avea mulțumirea, și anume prin credința în Isus. Când stăm lângă Isus și avem o relație cu El, Isus ne dă pacea Lui. În această lume agitată nu putem avea pacea fără Isus. Să ținem privirea mereu ațintită la Isus și să Îi mulțumim în orice situație!

Să rămânem în această zi cu gândul în permanență ațintit la Isus, indiferent de provocările care ne așteaptă, iar El ne va da atât pacea, cât și mulțumirea.

autor: Samuel Dumitru

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor