BUNĂTĂȚILE ȘI ÎNDURĂRILE ZILNICE ALE LUI DUMNEZEU

Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață. Și credincioșia Ta este atât de mare!
Plângerile lui Ieremia 3:22,23

Ascultă ediția audio aici.

Această afirmație poate fi o sursă de confort și de putere pentru noi, în special atunci când trecem prin momente dificile.

Într-o lume plină de probleme și incertitudini, deseori ne simțim copleșiți și obosiți. Indiferent de cât de greu poate fi astăzi, avem speranța că mâine va fi mai bine și că bunătatea și îndurarea lui Dumnezeu vor fi întotdeauna reînnoite.

Recent am aflat experiența unei femei care și-a pierdut locul de muncă din cauza pandemiei și a început să se lupte cu dificultăți financiare. A avut o perioadă grea în care a fost tentată să se uite doar la dificultățile care au apărut în viața ei și să-și piardă speranța. Dar a ales să se concentreze asupra binecuvântărilor din viața sa și a început să vadă lucrurile cu alți ochi.

A recunoscut modul în care îndurarea lui Dumnezeu a lucrat în viața ei și a observat că era încă binecuvântată cu o mulțime de lucruri minunate: o familie iubitoare, prieteni de încredere și o sănătate bună. A constatat că există mult mai multe lucruri bune în viața sa decât probleme, și acest lucru a adus o perspectivă pozitivă și o atitudine de recunoștință în viața ei.

Sănătatea noastră fizică este adesea afectată de stresul și anxietatea cauzate de problemele și incertitudinile vieții. Atunci când suntem copleșiți de grijile noastre, putem deveni agitați și îngrijorați, ceea ce poate afecta negativ sănătatea noastră mintală și fizică. În plus, există multe studii care arată că practicarea recunoștinței și a rugăciunii are un impact pozitiv asupra sănătății noastre mintale și fizice. De exemplu, un studiu realizat de Universitatea din California a descoperit că persoanele care au practicat recunoștința zilnic, timp de două săptămâni, au experimentat o creștere semnificativă a optimismului și a bunăstării lor psihologice.

Astfel, astăzi, îți amintesc că bunătățile lui Dumnezeu sunt mereu la îndemână și că îndurarea Lui nu se va sfârși niciodată. Încearcă să găsești mici momente în timpul zilei pentru a reflecta asupra bunătăților și îndurărilor lui Dumnezeu.

autor: Oana Lelia Pop

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor