HARUL VINDECĂTOR

Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare și să găsim har, pentru ca să fim ajutați la vreme de nevoie.
Evrei 4:16

Ascultă ediția audio aici.

Într-o zi, în timp ce căutam prin diverse materiale să-mi îmbunătățesc dieta și stilul de viață, mi-a venit în minte versetul din Evrei 4:16. Mi-am amintit că acest pasaj ne încurajează să mergem cu încredere la tronul harului, unde putem primi îndurare și ajutor în vremurile noastre de nevoie. Dar cum se poate aplica asta la alimentația mea zilnică?

Am început să mă întreb cum pot să mă hrănesc mai bine și să îmi îngrijesc trupul, în timp ce încă primesc hrană pentru suflet de la Dumnezeu. Am început să studiez mai atent ceea ce mănânc și să caut alternative mai sănătoase la alimentele procesate și pline de zahăr. Am realizat că mâncarea nu este doar combustibil pentru trupul meu. În fiecare zi, încerc să aleg alimente sănătoase și naturale, care să-mi ofere nu doar energie, ci și vitamine, și minerale, importante pentru sănătatea mea.

Mâncarea proaspătă și de calitate mă face să mă simt mai bine și mai energic, ca să pot duce la bun sfârșit tot ce îmi propun. Știu totuși că nu pot face asta singur. Deși îmi pot alege alimentele cu grijă, încă există multe tentații și obiceiuri alimentare nesănătoase pe care trebuie să le înfrunt în fiecare zi. În acele momente, îmi aduc aminte de versetul din Evrei 4 și cer ajutor la tronul harului. Îi cer lui Dumnezeu să mă ajute să-mi stăpânesc pofta de mâncare nesănătoasă și să mă îndrume să fac alegeri mai sănătoase. Încrederea mea în El mă ajută să știu că pot fi puternic și disciplinat, chiar și atunci când tentația este irezistibilă. Hrana noastră zilnică este importantă pentru sănătatea noastră, dar și pentru starea noastră spirituală.

Așa cum avem acces la tronul harului pentru a primi ajutor și îndurare în orice vreme, putem să ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute să facem alegeri mai bune în ceea ce privește hrana noastră. Având încredere în El și urmând sfaturile Sale, putem fi mai sănătoși și mai puternici, atât trupește, cât și spiritual.

Dacă și tu simți că trebuie să faci o schimbare în alimentația ta, te provoc să începi chiar acum!

autor: Eduart Țica-Drăgan

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor