DUMNEZEU A AVUT UN SINGUR FIU ȘI L-A FĂCUT MISIONAR MEDICAL!

Isus străbătea toate cetățile și satele, învățând pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia Împărăției și vindecând orice fel de boală și orice fel de neputință care era în norod.
Matei 9:35

Ascultă ediția audio aici.

Cu ani în urmă, aflat în vizită la Centrul de Sănătate Herghelia, pastorul Mark Finley a încurajat alegerea personalului de a sluji acolo, rostind cuvintele pe care le-am folosit în titlul de azi! Într-adevăr, Isus a fost Modelul nostru de misionar medical. El a vindecat omul ca întreg: și trupul îmbolnăvit, și mintea confuză, înstrăinată de rătăcirile Diavolului, și sufletul bolnav de păcat.

„Mântuitorul a făcut din fiecare lucrare de vindecare o ocazie pentru a sădi principiile divine în minte și suflet. Acesta era scopul lucrării Sale. El dăruia binecuvântări pământești pentru a putea pregăti inimile oamenilor să primească Evanghelia harului Său” (Divina vindecare, p. 20).

„Domnul nostru Isus Hristos a venit în această lume pentru a sluji neobosit trebuințelor omului. El a luat asupra Lui neputințele noastre și a purtat bolile noastre pentru a putea sluji fiecărei nevoi a omenirii (Matei 8:17). El a venit să îndepărteze povara bolii, a nefericirii și a păcatului. Era misiunea Sa aceea de a-i reface în mod complet pe oameni. El a venit pentru a le da sănătate, pace și desăvârșire a caracterului” (Divina vindecare, p. 17).

„Isus a petrecut mai mult timp vindecând bolnavii decât predicând” (Divina vindecare, p. 19).

În planul de lucru transmis Bisericii prin Spiritul Profeției, fiecare membru al Bisericii e chemat să fie misionar medical, nu doar cadrele medicale. Atenție însă! Fie că suntem cadre medicale sau nu, singuri sau în echipă, suntem limitați în cunoștințele noastre, de aceea este important ca, atunci când am făcut tot ce știm, dar vedem că nevoia cuiva depășește competențele noastre, să apelăm la cei care au competențele respective, fie că sunt probleme medicale, emoționale/mintale sau spirituale.

Doamne, ajută-mă să slujesc azi nevoilor celor pe care-i trimiți în calea mea și să imit modelul Mântuitorului de a-i sluji pe oameni ca întreg: și fizic, și mental/emoțional, și spiritual.

autor: Nicolae Dan

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video