PERSPECTIVELE DIN VALEA PLÂNGERII

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
Ioan 3:16

Ascultă ediția audio aici.

Cărările vieții ne duc adesea pe lângă câte un sicriu pregătit pentru a fi depus în mormânt. Familia îndoliată, lumea cernită, coroanele, ceremonia funebră ne induc adeseori o stare de neputință, resemnare și acceptare a unui destin străin de așteptările omenești. Acestea au un impact negativ asupra omului, asupra sănătății lui mintale și psihice, inducând o stare de teamă de viitorul necunoscut sau de evenimentele ori stările imprevizibile care pot fi fatale.

Cuvintele lui Isus spuse lui Nicodim în seara aceea memorabilă când i s-a descris în cele mai simple cuvinte întreaga Evanghelie au menirea să creeze pentru omenirea întreagă cea mai curată, clară și sigură perspectivă a omului care dorește să scape de consecința păcatului: moartea.

Perspectiva unui viitor fără efectele nocive ale păcatului, care a adus atâta suferință, durere, frustrare, nenorociri și moarte, este o realitate oferită de Dumnezeu fiecărui om care dorește să aibă o viață curată, frumoasă și plină de optimism. Acestea creează premise pentru o viață sănătoasă, liniștită, plină de pace și speranță, fiecare zi fiind, prin credință, un drum frumos alături de Isus.

„Toți cei care privesc la Isus, crezând în El ca Mântuitor personal, nu vor pieri, ci vor avea viața veșnică. Toate mijloacele necesare pentru ca noi să putem avea răsplata veșnică au fost pregătite” (Credința și faptele, p. 105).

În mod cert, Isus a pregătit și pentru astăzi ceva special în dreptul fiecăruia dintre noi, prin care să ne asigure că ne are în vedere și că dorește să ne aprofundăm relația cu El, chiar și atunci când nu înțelegem toate lucrurile care ni se întâmplă. Încrederea în El, exemplul Său de viață, credința Lui și mai ales iubirea Lui sunt pași spre adevărata viață, pace și, mai ales, spre veșnicia pregătită pentru toți cei care o doresc.

Astăzi avem din nou ocazia unei zile frumoase cu Isus. Cerul ne este deschis. Să ne bucurăm, să zâmbim și să împrăștiem în jurul nostru mireasma vieții și speranța veșniciei făgăduite.

autor: Iosif Suciu

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor