ATITUDINE PENTRU VIAȚĂ!

Încolo, toți să fiți cu aceleași gânduri, simțind cu alții, iubind ca frații, miloși, smeriți.
1 Petru 3:8

Ascultă ediția audio aici.

Eram în plină pandemie de COVID-19 în primele zile de ianuarie 2021. Molima care a speriat și a făcut să stea pe loc întreaga planetă secera vieți, strângând cercul, venind tot mai aproape de colegi, prieteni, de familie și de oameni dragi.

O colegă și prietenă din facultatea în care lucrez mă anunța că nu se simte bine, că parcă a răcit, că o cuprind niște frisoane, o tuse persistentă… Ne întrebam oare ce o fi? Refuzam oarecum să credem că s-ar putea întâmpla să fie infectată cu temutul virus… Și totuși, s-a întâmplat! Deoarece simptomele persistau și se agravau, i-am alertat pe toți cunoscuții care puteau da o mână de ajutor, ea locuind singură într-un apartament. Îmi venea să strig în gura mare… prin telefoane, pe grupuri de socializare… L-am rugat pe Dumnezeu să găsească o soluție…

La internare, s-a constatat că șansele ei de a supraviețui erau de 50%. Au urmat zile întregi și lungi de rugăciuni, de încurajări trimise colegei prin toate mijloacele de comunicare la care aveam acces, grupuri de socializare, comunicare prin intermediul aplicației WhatsApp etc.

Când a ieșit din spital, mi-a mărturisit prin ce coșmar trecuse. Și cu toate acestea, a simțit pentru întâiași dată ce înseamnă puterea credinței și a împreunei-simțiri. A rămas uimită și a experimentat ce înseamnă să știi că atâția oameni se roagă pentru viața ta și simt împreună cu tine. Și asta i-a dat curaj să lupte cu virusul nemilos, să treacă peste orice temeri și să se încreadă în puterea vindecătoare a marelui Medic!

Dumnezeu a mai făcut o minune, ca atâtea altele! Iar eu, împreună cu toți cei implicați, ne-am simțit atât de binecuvântați că n-am tăcut când a trebuit să vorbim pentru a salva viața colegei și prietenei mele!

Când te-ai pus ultima dată la dispoziția lui Dumnezeu și ai luat o atitudine fermă pentru salvarea vieții cuiva?

autor: Ioana Mia Iuga

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video