LA PAS CU TURMA

Iacov i-a răspuns: „Stăpânul meu știe că pruncii sunt plăpânzi și că trebuie să am grijă de oile și vitele care alăptează; dacă sunt silite la drum o singură zi, toate vor muri. Să meargă stăpânul meu înaintea slujitorului său, iar eu voi veni încet, la pas cu turma care este înaintea mea și cu copiii, până voi ajunge la stăpânul meu, în Seir.”
Geneza 33:13-14, NTR

Ascultă ediția audio aici.

Binecuvântarea existenței copiilor mici în familiile și în bisericile noastre este însoțită de responsabilitatea de a-i crește și de a-i pregăti pentru viața aceasta și pentru veșnicie.

Experiența patriarhului Iacov ne învață un lucru pe care tinerii părinți și educatorii îl experimentează deseori în procesul de creștere și de educare a celor mici – nevoia de a merge „la pas cu turma”. Cei mici au nevoie de asistență permanentă, de multă răbdare în procesul creșterii și al educării și de repetarea insistentă a adevărurilor pe care să și le însușească.

Pe măsură ce anii trec, avem tendința să devenim nerăbdători cu cei foarte mici din jurul nostru. În biserică pot fi persoane care sunt deranjate de scâncetul unui copil sau de faptul că cei mici încă nu au deprins tot comportamentul corespunzător. De multe ori pare că tot ce le spui celor mai mici „pe o ureche intră și pe cealaltă iese”. Ne-am dori să vedem progrese rapide, să observăm decizii mature și comportament adecvat la tânăra generație.

Astăzi te invit să privești prin ochii lui Iacov existența micii turme în biserică. Pruncii fizici și „pruncii” spirituali au nevoie de timp, de atenție specială și de grijă susținută pentru a se dezvolta frumos. Poate că părinții sunt deja epuizați sau chiar în pană de idei și de răbdare. Este un bun moment să le fim alături pe drumul spre Împărăția lui Dumnezeu.

Decide azi să ai răbdare cu cei mici, care încă au nevoie de progres și de susținere pe drumul spre Împărăție! Roagă-te pentru familiile cu copii mici din biserica ta și pentru părinții care oferă educație acestor copii!

Plănuiește să le faci o mică bucurie copiilor din biserica ta, în semn de prețuire pentru tinerețea lor.

Nu uita: Chiar dacă azi pruncii par plăpânzi și neajutorați, aceștia sunt garanția că mâine va exista o turmă. Ai grijă de cei mici și acceptă să „mergi la pas” cu ei!

autor: Teofil Brașov

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor