EU AȘ FI CA ISUS

Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai țesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
Psalmii 139:13,14

Ascultă ediția audio aici.

  

Poate fi un pic descurajator să îmi învăț copilul despre cum creștem și cum ne schimbăm. La vârsta de patru, cinci, șase ani, copiii se mândresc cu creșterea lor, dar încă le surâde ideea să fie puiuțul mamei. Învață cum să poarte o conversație propriu-zisă, trec de la încălțările cu arici la cele cu șireturi și descoperă lumea din jurul lor. Este fascinant și înspăimântător în același timp.

În mijlocul tuturor schimbărilor umane pe care le-am urmărit la copiii mei, mă rog în fiecare zi ca ei să crească spiritual și să se asemene mai mult cu Isus. Mă rog ca legătura lor să nu se rupă niciodată.

Pe parcursul experienței mele de plantare a semințelor educației de calitate și în cursul rugăciunilor fierbinți pentru ca micuții mei să își dorească să devină asemănători lui Isus, am observat în același timp o schimbare în relația mea personală cu Isus. Mă dezvolt și devin mai mult asemenea lui Isus!

Așa cum, în viața intrauterină, noi am luat formă, apoi am fost protejați și hrăniți, spiritualitatea noastră și relația cu Isus ar trebui să fie în același timp protejate și hrănite din interiorul inimii. În fiecare situație există posibilitatea de creștere și maturizare. În fiecare zi stăm conectați la El, devenind, pe zi ce trece, tot mai asemănători cu El.

„Fii ca Isus, acesta e cântecul meu,
Acasă și peste tot în jur;
Fii ca Isus cât e ziua de lungă!
Eu voi fi ca Isus.”

Dragă Doamne, Îți mulțumesc pentru că m-ai creat după chipul și asemănarea Ta! Ajută-mă să cresc în continuare și să mă asemăn cu Tine!

autor: Jocelyn D. Zvosechz

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor