VOI FACE DIN TINE UN NEAM MARE

Voi face din tine un neam mare și te voi binecuvânta; îți voi face un nume mare și vei fi o binecuvântare. Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta și voi blestema pe cei ce te vor blestema și toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine.
Geneza 12:2-3

Ascultă ediția audio aici.

  

O zi binecuvântată să ai! Aș fi vrut să te pot privi în ochi, dar pentru moment îți pot lăsa doar câteva rânduri pe care să le citești în acest devoțional. Totuși, ai putea să faci și tu ceva pentru mine? Ia două foi și un instrument de scris, îți las puțin timp să le cauți…

Le-ai găsit? Acum scrie, te rog, pe una dintre pagini cel puțin patru binecuvântări pe care ai dori să ți le ofere Dumnezeu astăzi. Le-ai scris? Crezi că ar fi greu ca la sfârșitul zilei să le recitești, ca să vezi de câte dintre ele ai avut parte? Te asigur că lui Dumnezeu nu Îi este greu să ți le ofere pe toate încă din primele ore ale zilei. Însă aș dori ca și tu să încerci un lucru: Ce ar fi să îți dorești să fii o binecuvântare pentru alții pe parcursul acestei zile? Știu, nu ești la școală, însă te rog ca pe cealaltă foaie să scrii textul tău preferat din Scriptură, iar astăzi să îl oferi frumos împachetat într-un plic unei persoane pentru care crezi că va fi o binecuvântare și o încurajare.  

Astăzi ai avut ocazia să citești și să scrii un text, ai avut un timp în care să Îi ceri lui Dumnezeu câteva binecuvântări pe care să ți le ofere în dar. Ca tu să ai posibilitatea de a face toate acestea, cândva, în istoria acestui pământ, Dumnezeu a scris cu propriul deget o lecție de viață pentru tine: Cele Zece Porunci. Și nu S-a oprit aici, ci a inspirat autorii Sfintelor Scripturi în așa fel încât tu să te poți bucura de toate cele 66 de cărți ale Scripturii,  așa că nu doar pentru astăzi, ci pentru tot restul vieții tale ai de partea ta cea mai bună și completă sursă de educație pe care Cerul ți-o putea oferi: „Biblia este o carte esențială, pe care toți trebuie să o studieze. Dacă este cercetată cu respect și temere sfântă, ea este cel mai mare dintre toți educatorii” (Ellen G. White, Sfaturi pentru sănătate, p. 369).

Te îndemn să Îl lași pe Dumnezeu să te educe prin intermediul ei, în așa fel încât să fii o binecuvântare pentru alții, la fel cum Biblia este o binecuvântare pentru tine și pentru casa ta.

autor: Ioan-Alin Feier

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor