DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU DĂINUIE

Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, (…) nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, (…) nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.
Romani 8:38,39

Ascultă ediția audio aici.

  

Cel mai bun cadou pe care îl poți face copiilor tăi nu este cel mai nou și mai bun dispozitiv electronic pe care îl are de oferit lumea. Cel mai bun cadou este să le faci cunoștință cu Isus, prietenul lor cel mai bun. Dacă Îl oferi pe Isus copiilor tăi, acesta va fi darul care îi va ajuta să se îndrăgostească de Creatorul lor.

Copiii tăi vor fi bombardați cu mesaje și „cadouri” din partea lumii, care sunt incredibil de irezistibile. De fapt, fără Isus de partea lor, copiilor tăi le va fi imposibil să le reziste. Fă-le cunoștință cu darul inepuizabil: dragostea pentru Isus.

Dar cum rămâne cu tine? Îl urmezi tu pe Dumnezeu cu același patos cu care cauți lucrurile acestei lumi? Copiii tăi te urmăresc. În calitate de părinți, trebuie să facem un inventar al priorităților noastre. Dacă l-ai întreba pe copilul tău care crede el că este cel mai important lucru pentru tine, ce ți-ar răspunde? Ce îți ocupă majoritatea timpului? Dacă ei ne văd oferind întâietate relației noastre cu Dumnezeu, vor fi încurajați să-și formeze propria relație cu El.

Știu oare copiii tăi că, indiferent ce calamitate sau tragedie s-ar întâmpla și indiferent dacă s-ar pierde cele mai prețuite lucruri ale lumii, există un lucru de valoare ce va dăinui și de care nu vor fi separați niciodată?

Cât de des vorbești acasă despre iubirea ta pentru Isus? Petreci mai mult timp descoperindu-L pe Isus copiilor tăi sau preocupându-te cu ceea ce are de oferit această lume? Cu cât le arăți mai mult din persoana lui Isus în fiecare zi, cu atât mai puțin vor fi atrași de ceea ce are să le ofere lumea.

Doamne, ajută-mă să-L ofer pe Isus în dar copiilor mei! Ajută-i să îmi urmeze exemplul și să Te caute pe Tine în primul rând și întotdeauna! Ajută-i să Te cunoască și să crească în dragostea Ta în fiecare zi, la fel cum și eu mă străduiesc să fac!

autor: Claudio și Pamela Consuegra

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor