PĂPUȘA STRICATĂ

Mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt.
Isaia 14:14

Ascultă ediția audio aici.

  

Copil fiind, am avut privilegiul de a avea multe jucării, în ciuda sărăciei din țara mea natală, Cuba. Părinții mei erau descurcăreți și reușeau să fie generoși cu mine. De mică am iubit ordinea. După ce terminam joaca, obișnuiam să pun totul la loc în cutii. La acel moment aveam două vecine cam de vârsta mea, care erau surori. Ele nu aveau la fel de multe jucării ca mine, pentru că obișnuiau să le strice. Erau încântate să se joace cu lucrurile mele, dar niciodată nu mă ajutau să le pun la loc.

Tatăl meu deținea împreună cu tatăl lor un magazin de mobilă. Nu puteam înțelege de ce ele erau atât de invidioase pe mine pentru jucăriile mele. Aveam două păpuși-bebeluș, un băiat și o fetiță, iar una dintre surori le râvnea foarte mult. După cum spuneam, eram foarte atentă cu jucăriile mele. Învățasem de la părinți și de la biserică faptul că e frumos să împarți cu alții ceea ce ai. Într-o zi, una dintre vecine mi-a cerut cu împrumut o păpușă-bebeluș. I-am oferit-o cu o oarecare neîncredere, dându-i multe indicații. Atunci când mi-a dat-o înapoi, am pus-o direct la loc. Următoarea zi, când îi schimbam hăinuțele, nu mi-a venit să cred. Avea picioarele tăiate. Am fost așa de furioasă, că am plâns, știind că n-o să le mai pot înlocui niciodată. Cât de departe putuse să ajungă invidia!? Mama a reparat picioarele păpușii așa de bine, încât nici nu ghiceai ce se întâmplase. Mama fetelor n-a recunoscut nimic din toată povestea. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu încurajarea mamei mele, am reușit să le iert și n-am mai adus niciodată vorba despre păpușă.

Invidia este foarte dăunătoare. Uită-te numai la ce s-a întâmplat în ceruri! Invidia a fost cea care l-a distrus pe Lucifer în dorința lui arzătoare de a fi ca Dumnezeu. El a plantat apoi același sentiment în mintea Evei, șoptindu-i: „Vei fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul.”

Răul alungă din inimă prezența lui Dumnezeu. Răul strică relații, distruge prietenii și lovește familii. Dar dragostea lui Dumnezeu acoperă o sumedenie de păcate. Dumnezeu i-a iertat pe Adam și pe Eva și le-a oferit o altă șansă – aceeași pe care ne-o oferă și nouă.

Îți mulțumesc, Doamne, pentru dragostea Ta imensă care trece dincolo de toată invidia și de toate păcatele! Îți mulțumim că ne-ai răscumpărat de tot acest rău!

autor: Alina Careaga

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor