TU EȘTI ACELA

Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau și în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.
Psalmii 139:16

Ascultă ediția audio aici.

  

Fetița noastră de patru ani se uita la pozele dintr-o Biblie pentru copii. La vederea imaginii cu Isus pe cruce, așezat între alte două cruci, a întrebat:

— Sunt trei de Isus?

Apoi s-a uitat la o altă imagine, cu Isus purtând o coroană de spini.

— Ce este în părul Lui?

— Spini, i-am răspuns.

— De ce a trebuit să-i poarte?

— Oamenii care nu-L plăceau și care ascultau de Satana i-au așezat acolo.

— Dar El nu voia spinii?

— Nu…

Ce moment incredibil! Cât de emoționant este ca, în calitate de părinți, să fim primii care să le explice copiilor noștri istoria morții lui Isus și planul de mântuire! Uneori, prinși cu treburile noastre zilnice pentru copii, încercând să îi învățăm ascultarea sau cum să folosească olița, preocupați de soluționarea certurilor și de curățenia din casă, pierdem din vedere privilegiul neprețuit pe care îl avem ca părinți: să-i învățăm despre Isus și să-i ajutăm să se pregătească pentru cer.

Dumnezeu vrea ca noi înșine să fim principala modalitate prin care copiii noștri să învețe despre El. Gândul acesta poate părea înfricoșător uneori, dar este în același timp o chemare deosebit de măreață și o binecuvântare pentru noi. Indiferent dacă simți că instructorul de la Școala de Sabat sau pastorul și soția acestuia ar face o treabă mult mai bună pentru copiii tăi decât tine, ține minte: Dumnezeu nu i-a ales pe ei să fie părinții copilului tău. El te-a ales pe tine. El te-a rânduit pe tine, te-a pus deoparte și a făcut planuri pentru ziua de azi, conform versetului de mai sus.

A fi părinte este un demers imposibil de descris, înțeles doar de aceia care l-au parcurs. Dumnezeu îl folosește ca oportunitate să ne deschidă ochii la ceea ce suntem cu adevărat și să ne maturizeze în sfințenie, dacă Îi îngăduim acest lucru. De ce să nu profităm de fiecare ocazie care ni se oferă pentru a iubi, a instrui, a alina și a fi un exemplu pentru copiii noștri?

Doamne, Îți mulțumesc că m-ai ales pe mine și Îți mulțumesc și pentru copiii pe care i-ai ales special pentru mine! Te rog, dă-mi putere să îi educ cu înțelepciune și toarnă-Ți dragostea peste mine și peste toți ceilalți din jurul meu!

autor: Heather Krick

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor