PUTEREA RUGĂCIUNII UNUI PĂRINTE

Pentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam.
1 Samuel 1:27

Ascultă ediția audio aici.

  

Noi, părinții, suntem gata să facem totul pentru copiii noștri. Dar oare poate acest tot să suplinească ceea ce am putea face prin rugăciunile noastre pentru ei? Uneori tindem să uităm valoarea și puterea rugăciunilor înălțate dintr-o inimă de părinte. Din fericire, în harul Său, Dumnezeu are mijloacele Sale de a ne reaminti acest lucru.

Trecuseră aproape nouă ani de când Dumnezeu ne dăruise o familie frumoasă. Lipsea însă cineva: un copil. Dacă la început, singurul disconfort părea să fie că aveam de dat mereu explicații, golul acesta a început din ce în ce mai acut să ne doară și pe noi. Dragostea soției se revărsa mereu către copiii pe care-i întâlneam, dar bucuria de a le sluji împreună copiilor și tinerilor din biserică nu reușea să umple această lipsă. Era oare resemnarea singura opțiune? Îmi amintesc și acum unul dintre acele momente de rugăciune în care am primit asigurarea că Dumnezeu ne va dărui un copil. Poate tocmai de aceea, una dintre lecțiile pe care ne-am străduit să i le transmitem copilului nostru este despre puterea rugăciunii…

Astăzi, părinții sunt presați să le ofere copiilor mult mai multe lucruri decât altădată. E atât de ușor să uităm chiar și noi că nu ne pregătim copiii doar pentru viața aceasta. Că provocările la care ei trebuie să răspundă, alegerile care le stau în față, ispitele la care sunt expuși nu pot fi întâmpinate doar cu bunăstare fizică și materială. Că, de fapt, adevărata miză și luptă este de natură spirituală. Cum vor face ei față la toate acestea? Este greu de anticipat rezultatul acestei lupte pe care doar până la un punct o putem duce noi pentru ei, dar ce putem ști este că la momentele de rugăciune ale familiei ,,îngerii lui Dumnezeu iau parte și ei și duc rugăciunile fierbinți ale părinților temători de Dumnezeu la cer, ca un miros bine plăcut, care se va întoarce înapoi cu binecuvântări” (Ellen G. White, Un apel solemn, p. 87).

Dragi părinți, ce rugăciuni doriți să ducă astăzi îngerii la cer pentru copiii voștri?

autor: Beniamin Anca

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor