SĂ FIM CA ISUS!

Am fost răstignit împreună cu Hristos și trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viața pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine.
Galateni 2:20

Ascultă ediția audio aici.

  

„Fii ca Mike!” a fost o faimoasă campanie de promovare realizată pentru unul dintre cei mai buni jucători de baschet din toate timpurile, Michael Jordan. Copiii de pretutindeni voiau să fie ca Mike. Îi doreau încălțămintea la fel de mult ca băuturile pe care le promova și au încercat din răsputeri să îl imite pe terenul de baschet.

Treizeci de ani mai târziu, oamenii încă vorbesc de el. Matt Smethurst a scris un articol cu titlul „Încă vrei să fii ca Mike?”, în care îl citează pe acesta întrebându-se: „Cum pot să-mi găsesc pacea în afara terenului de baschet?” Smethurst constată în articol: „Michael, tu niciodată nu ai avut parte de pace. De victorie și faimă, da, dar nu de pace.”

Cât de mulți dintre noi caută pacea sub formă de case, de mașini și statut social? Romani 12:2 spune: „Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.”

Dacă cineva ar crea o campanie de promovare cu sloganul „Fii ca Isus!”, ce crezi că ar conține? Unii poate că ar cita Exodul 20, cu Cele Zece Porunci. Altcineva poate că ar folosi pasajul din Matei 22:37-40: „Să iubești pe Domnul Dumnezeu tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău. Aceasta este cea dintâi și cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: «Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.» În aceste două porunci se cuprind toată Legea și Prorocii.”

Îți poți imagina cum ar putea arăta această lume dacă toți ar încerca să-L imite pe Isus, urmând Cele Zece Porunci, iubindu-L pe Domnul cu toată inima și cu tot sufletul și tratându-și aproapele cu respect? În 2 Corinteni 5:17 scrie: „Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi.”

Aș alege în fiecare zi această nouă creație!

Doamne, ajută-mă să mă port ca Isus! Îndepărtează-mi firea cea veche și fă-mă o făptură nouă!

autor: Tamara Michalenko Terry

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor