ÎNCURAJARE

Întărește-te numai și îmbărbătează-te, lucrând cu credincioșie după toată Legea pe care ți-a dat-o robul Meu Moise; nu te abate de la ea nici la dreapta, nici la stânga, ca să izbutești în tot ce vei face.
Iosua 1:7

Ascultă ediția audio aici.

 

Charles se apropia de casa părintească; era prima oară când, pe drumul spre căsuța copilăriei, era încercat de aceste emoții adânci. În inima lui alergau anii și amintirile. Imaginile cu brațele ei întinse spre el erau la fel de vii ca atunci, cu 42 de ani în urmă. Deși nu o auzise să se plângă niciodată, acum, după un an și jumătate de tratamente și investigații, știa că are dureri mari. S-au rugat mulți pentru vindecarea ei și au așteptat să vadă minunile, dar acum, din spusele doctorilor, au înțeles că pot să se aștepte în orice clipă la despărțire.

A luat-o cu grijă în brațe, să o ducă din mașină în casă – părea un fulg. Se temea că va fi ultima lor întâlnire. În liniștea de iarnă târzie, își căuta cu greu cuvintele prin care s-o încurajeze, dar ea, cu glasul stins, i-a șoptit: „Dragul mamei, niciodată nu m-am gândit să ajung să mă duceți voi în brațe. Știu că Domnul mă va chema în curând la odihnă. Te rog, spune-le surorilor și fratelui tău că mă încred în Domnul și mă bucur că vom fi împreună pentru veșnicie. Cred asta pentru că Domnul Isus întotdeauna mi-a ascultat rugăciunea. Fiți credincioși Lui!” Apoi, după ce a fost așezată pe patul ei, în câteva minute a adormit.

„Multe suflete curajoase sunt asaltate teribil de ispite, aproape gata să se prăbușească în conflictul lor cu sine și cu puterile răului. Nu descuraja un astfel de suflet în lupta lui cea grea. Încurajează-l prin cuvinte de mângâiere, pline de nădejde, care să-l susțină în drumul său. În acest fel, lumina lui Hristos pornind de la tine va ilumina pe alții. «Niciunul din noi nu trăiește pentru sine» (Romani 14:7). Chiar fără să ne dăm seama, prin influența noastră, alții pot fi încurajați și întăriți sau pot fi descurajați și îndepărtați de la Domnul Hristos și de la adevăr” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 120).

Ascultă astăzi glasul lui Isus, care te încurajează, și transmite încurajarea Lui mai departe, către cei pe care El îi aduce în calea ta tocmai ca să fii glasul Lui pentru ei.

autor: Carol Potocian Băndean

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor