AI GRIJĂ DE FAMILIA TA!

Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, și mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credință și este mai rău decât un necredincios.
1 Timotei 5:8

Ascultă ediția audio aici.

 

Când auzi expresia „a purta de grijă”, ce îți vine în minte? În general, lucrurile materiale sunt pe primul loc. Însă timpul oferit familiei, iubirea exprimată, sunt ele incluse în grija pe care o manifestăm pentru familie?

La un seminar, la momentul interactiv, un tată mărturisea cu lacrimi în ochi ce i-a spus fiica lui: „Tată, îți urăsc banii. Eu nu am nevoie de banii tăi, am nevoie de tine!”

„Prea multe griji și poveri sunt aduse în familiile noastre și se nutrește prea puțin din simplitatea, pacea și fericirea naturală. Ar trebui să se dea mai puțină atenție la ceea ce «va zice lumea» și mai multă grijă membrilor din cercul familiei. Ar trebui să fie mai puțină etalare și mai puțină considerație pentru eticheta vremii și mai multă duioșie, dragoste, veselie și curtenie creștină între membrii familiei. Mulți trebuie să învețe cum să facă din cămin un loc atractiv, un loc plăcut. Inimile mulțumite și privirile duioase sunt mai de valoare decât bogăția și luxul, iar mulțumirea cu lucrurile simple va aduce fericirea în cămin, dacă dragostea este acolo” (Ellen G. White, Căminul adventist, p. 142).

Ispita veacului nostru este aceea de a ține părinții cât mai departe de familie. Lipsa mamei sau a tatălui nu pot fi însă compensate nici de bani, nici de faimă, nici de poziții sociale importante. Cea mai importantă resursă pentru educarea copiilor noștri rămâne timpul. Până la urmă, el este măsura sinceră a dragostei noastre.

„Aveți grijă de tot ceea ce înseamnă cămin. Consacrați-vă familia lui Dumnezeu, iar apoi vorbiți și acționați în cămin ca un creștin. Fiți buni, iertători și răbdători în cămin, știind că voi sunteți învățătorii” (Ibidem, p. 319).

O vorbă înțeleaptă spune: „Copiilor tăi nu le va păsa câți bani ai avut. Le va păsa de fiecare amintire pe care ai făcut-o cu ei.” Să nu uităm că a avea grijă de cei dragi înseamnă a iubi și a da dovadă zi de zi de respect și de prețuire.

Să ai o zi binecuvântată, îngrijindu-te de cei dragi, de familia ta!

autor: Bernard Csergezan

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor