O LUME NEFERICITĂ… DAR TU?

Bucurați-vă întotdeauna.
1 Tesaloniceni 5:16

Ascultă ediția audio aici.

 

Este posibil? România ocupa ultima poziție în Barometrul global al Fericirii pentru anul 2011, în care au fost incluse 58 de state, ea fiind, de altfel, singura țară care a înregistrat un scor net negativ în cadrul studiului. Primele locuri în clasamentul fericirii sunt ocupate de Nigeria (84%), Olanda (77%), Elveția cu 76% , Ghana (72%). La polul opus se află state ca Palestina (7%), Georgia (0%) și România (-10%).[1]

Ce crezi că te-ar face mai fericit/fericită? Posibil să ai o listă destul de lungă. Fericirea nu este opțională; dimpotrivă, ea este un climat pe care trebuie să-l întreținem obligatoriu în familiile noastre. Tommy Newberry spunea: „De multe ori permitem ideilor negative și opiniilor altora să ne afecteze potențialul pentru bucurie. Bucuria este rezultatul ascultării de o poruncă a Domnului: „Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă!” (Filipeni 4:4).

Dumnezeu nu ne cere să facem ceea ce nu putem. Fericirea pe care ne-a poruncit-o este posibilă datorită belșugului de binecuvântări pe care îl revarsă peste noi: „Dumnezeu, care ne dă toate lucrurile din belșug, ca să ne bucurăm de ele” (1 Timotei 6:17). Aici nu este vorba numai de binecuvântările materiale, ci și de climatul spiritual în care Duhul lui Dumnezeu rodește în noi o stare înaltă de fericire: „Roada Duhului, dimpotrivă, este dragostea, bucuria…” (Galateni 5:22).

Cercetătorii au descoperit câteva activități care îți pot aduce fericire: exprimarea recunoștinței, cultivarea optimismului, actele de binefacere, cultivarea relațiilor sociale, iertarea, sănătate și, mai ales, o relație vie cu Dumnezeu (Sonja Lyubomirsky, Cum să fii fericit).

„Mulți trebuie să învețe cum să facă din cămin un loc atractiv al bucuriei. O inimă mulțumită și o privire caldă sunt mai de preț decât bogăția și luxul, iar a fi mulțumit cu lucruri simple va face căminul fericit, dacă dragostea este acolo” (Ellen G. White, Căminul adventist, p. 97).

Cum va fi viața ta, a familiei tale? Barometrul cerului unde te-ar situa? Dumnezeu îți promite astăzi să te ajute să găsești în El adevărata fericire.

[1] Surse: Barometrul global al Fericirii (2011)

autor: Bernard Csergezan

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor