NESENZAȚIONAL

Dacă lucrarea zidită de cineva pe temelia aceea rămâne în picioare, el va primi o răsplată.
1 Corinteni 3:14

Ascultă ediția audio aici.

A devenit natural pentru noi să ne dorim lucruri noi și senzaționale. Ne hrănim cu acestea și ele dau culoare și sens vieții noastre. Ne dorim nu numai să vedem lucruri extraordinare, ci suntem disperați în dorința ca în viața noastră să avem parte de așa ceva. Am da orice să avem o baghetă magică la îndemână, care să ne ajute la examene și să luăm o notă bună chiar dacă nu am învățat, să găsim fata/băiatul perfectă/perfect chiar dacă noi suntem departe de a fi perfecți, să găsim un job în care să câștigăm mult, să lucrăm puțin și să avem o poziție socială respectabilă chiar dacă nu ne chinuim prea tare să căpătăm experiența necesară. Toate acestea pentru că ne dorim ca în viața noastră să se întâmple lucruri senzaționale, totul să vină imediat, pentru că nu mai avem răbdare să așteptăm până ni se împlinesc visurile.

Acesta este motivul pentru care foarte mulți am uitat că există o lege a vieții care se regăsește în tot ceea ce este în jurul nostru. Această lege se numește „legea construcției”. Orice am dori să fim sau să avem în viață necesită în mod obligatoriu un proces de construcție. Viața însăși este o construcție. Din păcate însă, senzaționalul ne-a schimbat modul de gândire și am uitat să construim. E mai simplu ca după doar câteva întâlniri să declarăm dragoste eternă și să ajungem brusc la unirea intimă, decât să avem răbdare și să construim o veritabilă poveste de dragoste. E mai simplu să renunțăm la educație și să căutăm rapid un job ca să câștigăm bani, decât să ne construim etapă cu etapă o carieră.

În procesul de construcție nu este nimic senzațional. Totul se face planificat, gândit și înfăptuit cu mult efort, însă rezultatele pe termen lung sunt total diferite. Niciodată o minune nu a ținut mai mult de trei zile, dar ceea ce dăinuie în timp este ceea ce a fost construit în timp. O aptitudine dobândită, o experiență acumulată, informațiile însușite dezvoltă în noi o construcție atât de puternică, încât ne vom bucura de rezultate o viață întreagă.

autor: Gabriel Iarca

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor