BUNĂTATEA CONTEAZĂ

Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos.
Efeseni 4:32

Ascultă ediția audio aici.

Ți-a fost înseninată vreodată ziua datorită unui gest de bunătate? În prima mea călătorie internațională, am aterizat în SUA cu niciun dolar în buzunar, ci doar cu cecuri de călătorie. Acestea nu pot fi folosite pentru a închiria un cărucior de bagaje și nu trecusem prin vamă să schimb valută. Am fost stupefiată când o altă călătoare a scos bani și a plătit un cărucior pentru mine, astfel încât să-mi pot mișca mai ușor geamantanul supradimensionat, bagajul de mână și chitara. Bunătatea ei mi-a înseninat ziua și a rămas în memoria mea și după 20 de ani.

Imaginează-ți faptul că iscoadele nu au uitat niciodată de bunătatea lui Rahav, care i-a ascuns și i-a găzduit la ea; sau Elisei, de bunătatea văduvei din Sarepta, care i-a oferit profetului ultima ei bucată de pâine; sau Samuel, de bunătatea mamei lui, care îi oferea o haină nouă în fiecare primăvară.

Însuși Isus Și-a luat timp să Se poarte frumos cu copiii. „Hristos privea la copiii care se jucau și deseori îi aproba când aveau o victorie inocentă în lucrurile pe care erau hotărâți să le facă. El le cânta copiilor cu cuvinte frumoase și binecuvântate. Ei știau că El îi iubea. Niciodată nu S-a încruntat la ei. El le împărtășea bucuriile și tristețile copilărești. Deseori aduna flori și, după ce le arăta copiilor frumusețea lor, li le oferea cadou” (Ellen G. White, Sermons and Talks, vol. 2, p. 191).

Noi, părinții, suntem doar niște copii mai mari și, dacă bunătatea reprezintă atât de mult pentru noi, cu cât mai mult va însemna pentru micuții noștri, care au atâtea nevoi și dorințe? De observat faptul că răutatea manifestată asupra copiilor este special menționată în Marcu 9:42 – „Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din acești micuți care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară și să fie aruncat în mare.” Acesta este un mesaj extrem de serios.

Îngăduie-I lui Dumnezeu să te copleșească astăzi cu bunătatea Sa, iar tu vei avea ceva de oferit mai departe celorlalți! Prin harul lui Dumnezeu, vorbindu-le cu bunătate copiilor tăi, chiar și atunci când nu te simți destul de bun(ă), ei vor învăța să fie cu adevărat buni unii cu alții.

Doamne, Te rog să Te manifești în mine astăzi! Ajută-mă să zâmbesc și nu să mă încrunt, să vorbesc cu blândețe și nu cu asprime și ajută-mă să reflect dragostea Ta peste tot pe unde merg!

autor: Heather Krick

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor