PUTERE PENTRU ORICE ORĂ

Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.
2 Corinteni 12:9

Ascultă ediția audio aici.

De ceva timp am preluat responsabilitatea de capelan la o grădiniță adventistă. Am putut vedea mai îndeaproape dificultățile pe care le întâmpină surorile educatoare.

Astăzi, probabil că educația în cămin sau în școli e mai dificilă ca oricând. Lipsa de timp și de implicare a părinților, vraja tehnologiei, alimentația nesănătoasă și stimulatoare, lipsa de contact cu natura liniștitoare, toate acestea și multe altele produc în copii efecte greu de controlat.

În instituțiile noastre, efectele sunt resimțite de educatori, învățători și profesori. Și, cu toată formarea profesională înaltă, te poți întreba: Unde greșesc? De ce nu funcționează unele metode? Cum să procedez cu elevii dificili? Cum să îmi folosesc mai bine vorbirea? Uneori cineva poată fi invadat de sentimente de vinovăție, de descurajare, de oboseală și de dorința de a renunța.

Iată o încurajare pentru situațiile descrise mai sus: „În școlile în care vă asumați rolul de educatori, fiți în fața elevilor un exemplu, prezentându-i în fiecare dimineață lui Dumnezeu în rugăciune. Apoi, așteptați de la El putere pentru orice oră și credeți că El vă ajută… Dar profesorul nu trebuie să se descurajeze. Încercările înseamnă experiență. Dacă elevii sunt neascultători și nesupuși, este cu atât mai multă nevoie de efort susținut. Tocmai faptul că există astfel de elevi este unul dintre motivele pentru care au fost înființate școlile noastre. Copiii ai căror părinți au neglijat să-i educe și să-i disciplineze trebuie, dacă e posibil, să fie salvați” (Ellen G. White, Sfaturi pentru părinți, educatori și profesori, pp. 124–125).

Gândurile exprimate aici sunt mai mult decât de o încurajare la a face câte ceva. Ele ne deschid o viziune mai amplă a rolului instituțiilor noastre. Deși poate fi greu, foarte greu, tocmai pentru aceasta existăm. În general ne place să ocolim greutățile, încercările, dificultățile. Sfaturile oferite mai sus ne îndeamnă să dăm piept cu ele, să luptăm, să îndrăznim. Iar puterea pentru toate acestea ne este promisă de sus. „Așteptați de la El putere pentru orice oră și credeți că El vă ajută!”

autor: Daniel Florea

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor