ȘCOALA DIN FAMILIE

Numai ia seama asupra ta și veghează cu luare-aminte asupra sufletului tău în toate zilele vieții tale, ca nu cumva să uiți lucrurile pe care ți le-au văzut ochii, și să-ți iasă din inimă; fă-le cunoscute copiilor tăi și copiilor copiilor tăi.
Deuteronomul 4:9

Ascultă ediția audio aici.

Atunci când ne naștem și începem să descoperim lumea, una dintre cele mai frecvente impresii este aceea că lumea începe cu noi. Cu greu reușim să concepem că lucrurile au o istorie vastă, iar noi suntem doar o piesă într-un puzzle imens. De înțelegerea și asumarea acestui concept depinde modul în care ni se va desfășura viața. Înțelegerea istoriei și a modului în care decurg lucrurile ne oferă o perspectivă cu totul nouă asupra realității pe care o trăim.

În versetul de astăzi, Dumnezeu poruncește ca adevărul să fie dat mai departe în fiecare generație. Așa se face că adevărul adus de Isus acum două mii de ani a ajuns până la noi, și astăzi ne putem bucura de el. Generații întregi de creștini și-au asumat cu brio această responsabilitate, făcând din familie o școală a adevărului. Urmărind realitatea de astăzi, constatăm că ne aflăm într-o criză de desfășurare a acestui proces de transmitere a adevărului. Un număr din ce în ce mai mare de copii și tineri nu mai preiau adevărul pentru a-l duce mai departe. Sunt mai multe cauze pentru care se întâmplă acest lucru, însă astăzi ne vom uita doar la una dintre ele.

Ceea ce face ca adevărul să fie îmbrățișat de către tineri nu sunt neapărat argumentele teoretice, ci entuziasmul și pasiunea cu care părinții prezintă și trăiesc adevărul. Tinerii au nevoie de oameni care sunt atât de convinși de adevăr, încât aceasta se vede în viața lor și în bucuria cu care îl prezintă. Entuziasmul față de adevăr va produce adevărați ucenici. Mulți creștini și-au asumat rolul de păzitori ai adevărului, fiind gata să penalizeze pe oricine îl calcă, după părerea lor. Adevărul nu are nevoie de păzitori, el are nevoie de propovăduitori. Dacă părinții și-ar propune mai degrabă să vorbească plini de entuziasm și de bucurie despre adevăr, decât să fie paznici ai adevărului, cu siguranță familia, biserica și societatea ar avea un viitor strălucit, prin noua generație care va duce stindardul mai departe.

Doamne, fă din familia noastră o școală a adevărului tău!

autor: Gabriel Iarca

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor