VĂ VOI FACE PESCARI DE OAMENI

El le-a zis: „Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni.”
Matei 4:19

Ascultă ediția audio aici.

Știm cu toții, cred, proverbul chinezesc: „Dă-i unui om un pește și îl hrănești toată ziua. Învață-l să pescuiască și îl hrănești toată viața.” Este un concept care transmite valoarea instruirii cuiva pentru a se autosusține în loc să se bazeze continuu pe alții. Dar cum înveți pe cineva să fie „pescar de oameni”, aducând binecuvântări nu doar pentru aici și acum, ci și pentru eternitate?

Când ne învățăm copiii să fie ucenici ai lui Isus, este normal ca ei să vrea să meargă și să le spună altora despre Isus. Copiilor le place nespus să le spună altora ceea ce ei cred că e captivant. Ei pot deveni în mod natural dulci purtători de vești bune și, ca părinți, ar trebui să fim perseverenți în cultivarea acestei tendințe, încurajându-i să iubească și să slujească omenirea – la fel cum a făcut și Isus.

Bineînțeles, este mult mai ușor dacă noi înșine întruchipăm principiul „pescarilor de oameni”. Prin vorbele și prin exemplul nostru, putem demonstra zilnic în fața copiilor importanța împărtășirii lui Isus altora. Dacă este ceva ce ne captivează, atunci îi va captiva și pe ei; împărtășirea lui Isus poate deveni contagioasă. Atunci când îndreptăm privirile copiilor noștri spre Creator, ei vor alerga instinctiv pentru a le spune și altora despre entuziasmul lor cu privire la Isus. Sunt puține modalitățile de împărtășire a Evangheliei care să fie mai puternice și mai convingătoare decât auzirea istoriei lui Isus din gura unui micuț care Îl iubește cu o așa puritate.

Cu cât Îl urmăm noi mai îndeaproape pe Isus, cu atât copiii noștri își vor contura comportamentul după al nostru. Prin exemplul nostru vom promova Împărăția, formând mici ucenici ai lui Isus.

Tată, Îți mulțumesc că m-ai ales să îmi conduc copiii la Tine! Te rog, ajută-mă să îmi învăț copiii să îmi urmeze exemplul, după cum eu urmez exemplul lui Hristos!

autor: Jocelyn D. Zvosechz

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor