SUNTEM FERICIȚI

Ea deschide gura cu înțelepciune și învățături plăcute îi sunt pe limbă. (…) Fiii ei se scoală și o numesc fericită; bărbatul ei se scoală și îi aduce laude.
Proverbele 31:26,28

Ascultă ediția audio aici.

Îmi place următorul citat din cartea Fii și fiice ale lui Dumnezeu: „Mamelor li se încredințează misiunea supremă oferită vreodată muritorilor, aceea de a instrui și modela corect mintea copiilor lor.”

În procesul de educare a copiilor, mă simțeam adesea o ciudată, din cauza deciziilor de a nu face unele lucruri pe care prietenii mei și cei de la biserică păreau să le facă cu ușurință. Deoarece mă luptam cu o adicție disperată și încercam să nu mă uit la filme, nu m-am simțit niciodată comod la ideea de a le prezenta copiilor ceva de care eu mă chinuiam atât de mult să scap. Nu voiam să le prezint lucruri dăunătoare – nici măcar pe unele care doar distrăgeau atenția –, lucruri ce aveau să rămână în mintea lor pentru tot restul vieții.

Astăzi Îl laud pe Dumnezeu când îi văd niște tineri adulți cărora le place să citească din Biblie. Este ceva de care sunt atrași în mod natural. Constituie temelia vieții lor.

Mare mi-a fost bucuria când am primit flori, chiar zilele trecute, prin rețeaua Netflorist. Era un aranjament superb de boboci de floarea-soarelui. Iar când am citit felicitarea, inima mi s-a umplut de laudă pentru Domnul. Fiul cel mic, care avea ziua de naștere următoarea zi, îmi trimisese buchetul. Pe felicitare scria: „Doar vreau să îți mulțumesc din adâncul inimii pentru modul în care m-ai crescut, pentru toate deprinderile, valorile, principiile și toate celelalte, dar, mai mult decât orice, îți mulțumesc că ne-ai învățat despre Dumnezeu. Am ales floarea-soarelui ca simbol pentru lumina pe care o pot aduce în viața altora datorită ție, mamă.”

Acesta a fost cel mai frumos buchet pe care l-am ținut vreodată în brațe. Razele de lumină pe care le aducem în viața copiilor noștri se pot întoarce într-adevăr la noi după mulți ani. Învață-l pe copil calea pe care trebuie să o urmeze și, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea (vezi Proverbele 22:6).

Îți mulțumesc, Doamne, pentru îndrumarea pe care ne-o oferi atunci când o cerem! Te slăvim pentru binecuvântările care devin copiii noștri, ca rezultat al educației primite de la noi! Tu, Doamne, ești părintele perfect!

autor: Elario Belita Coombs Fortune

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor