IMPORTANȚA EDUCAȚIEI PIOASE

Fiii ei se scoală și o numesc fericită; bărbatul ei se scoală și-i aduce laude zicând: „Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.”
Proverbele 31:28,29

Ascultă ediția audio aici.

Părinții joacă un rol critic în dezvoltarea caracterului copiilor lor. Mamele joacă un rol foarte important în viața spirituală a copiilor. O mamă evlavioasă face toată diferența din lume în viața unui copil. Biblia ne amintește adesea de rolul important al mamei. Isus a fost mereu iubitor și tandru cu Maria, mama Lui. Dumnezeu a ales-o să-I fie mamă Fiului Său, știind că este o femeie pioasă, care Îl va crește cu îndrumarea Duhului Sfânt. Chiar și atunci când a fost în chinuri îngrozitoare, atârnat de o cruce, Isus S-a gândit la nevoile mamei Lui. Să fii o mamă bună este de multe ori o treabă dificilă și necesită o măsură în plus de lipsă de egoism. Zicala „treaba unei mame nu se termină niciodată” este foarte adevărată, deoarece un copil nu trece niciodată dincolo de nevoia de mamă. Nevoile se pot schimba, dar până și adulții au de câștigat datorită iubirii necondiționate a unei mame.

Și tatăl are un rol fundamental în viața copiilor lui. Dumnezeu i-a dat responsabilitatea cutremurătoare de a fi liderul spiritual și capul casei. Băieții, precum și fetele, au nevoie de dragostea tatălui. Așa cum Hristos i-a învățat pe oameni prin Propriul exemplu, și tații pământeni ar trebui să conducă la fel, prin exemplu. Apostolul Pavel spune în Efeseni 6:4 – „Și voi, părinților, nu întărâtați la mânie pe copiii voștri, ci creșteți-i în mustrarea și învățătura Domnului.”

Dumnezeu așteaptă ca părinții să își educe copiii cu dragoste și să le pregătească inima pentru cer. Nu există altă activitate pe pământ la fel de importantă sau satisfăcătoare. Părinții ar trebui să aloce timp special în fiecare zi pentru a-I cere lui Dumnezeu în rugăciune în mod punctual înțelepciune, discernământ și îndrumarea Duhului Sfânt, ca să-și poată învăța copiii să-L iubească pe Isus ca Mântuitor personal și să le împărtășească și altora vestea bună a apropiatei Lui reveniri.

Doamne, Te rog să fii cu părinții care probabil se simt suprasolicitați de responsabilitățile vieții de părinte! Ajută-i să ceară de la Tine putere, curaj și bucurie în timp ce caută să-i îndrume pe micuții lor la Tine!

autor: Brenda Walsh

Învățând să fim mai buni
Învățând să fim mai buni
Devoționalul principal al anului 2023 este scris de profesori, de pastori și de elevi din România,, care au gustat bunătatea lui Dumnezeu în familie și în sistemul adventist de educație. În fiecare dimineață, suntem invitați să îmbrățișăm umilința, răbdarea, dragostea și împreuna-simțire. În Hristos, putem învăța să fim buni unii cu alții. Până la urmă, aceasta este limba cerului!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor